Stadiul 3

Stadiul unui cancer iti spune cat de mare este si daca s-a raspandit. Va ajuta medicul sa va planifice cel mai bun tratament pentru dumneavoastra.

Etapa 3 face parte din sistemul de etapizare numerica si are doua etape, etapa 3A si 3B.

Etapa 3A

Etapa 3A inseamna ca cancerul implica penisul si unul sau doi ganglioni limfatici in zona inghinala (inghinala). Cancerul s-ar putea sa fi crescut in tesuturile mai adanci ale penisului (corpul spongios sau corpul cavernos), uretra sau vasele din apropiere (cum ar fi vasele sanguine sau limfatice sau nervii).

Cancerul nu s-a raspandit in alte parti ale corpului, inclusiv in structurile din apropiere, cum ar fi vezica urinara sau prostata.

Etapa 3B

Etapa 3B inseamna ca cancerul implica penisul si s-a raspandit in mai mult de 3 ganglioni limfatici inghinali. Sau s-ar fi putut raspandi la ganglionii limfatici de pe ambele parti ale inghinei.

Cancerul ar fi putut creste in tesuturile mai adanci ale penisului (corpul spongios sau corpul cavernos), uretra sau vasele din apropiere (cum ar fi vasele de sange sau limfatice sau nervii).

Cancerul nu s-a raspandit in alte parti ale corpului, inclusiv in structurile din apropiere, cum ar fi vezica urinara sau prostata.

Tratament

Stadiul cancerului va ajuta medicul sa decida ce tratament aveti nevoie. Tratamentul depinde si de:

tipul dvs. de cancer (tipul de celule in care a inceput cancerul)
unde este cancerul
alte conditii de sanatate pe care le aveti

Pentru aceasta etapa a cancerului, de obicei trebuie sa aveti o interventie chirurgicala pentru a indeparta o parte a penisului sau intregul penis. Chirurgul dvs. va incerca sa evite nevoia de a indeparta tot penisul, dar acest lucru poate sa nu fie posibil pentru toata lumea. Echipa dvs. de asistenta medicala va va explica operatia si ce implica aceasta. Si exista ajutor si asistenta disponibile.

Unii oameni au chimioterapie sau chimioterapie cu radioterapie, inainte de operatie.

Ganglionii limfatici in zona inghinala

Aveti, de asemenea, tratament pentru ganglionii limfatici din zona inghinala. S-ar putea sa vi se indeparteze ganglionii prin interventie chirurgicala (limfadenectomie). Sau este posibil sa aveti radioterapie la ganglionii limfatici din zona inghinala. Daca aveti o interventie chirurgicala, s-ar putea sa aveti radioterapie dupa aceea.

Daca ganglionii limfatici sunt foarte mari, este posibil sa aveti chimioterapie (cu sau fara radioterapie).