Tipuri de cancer testicular

Tipul de cancer depinde de ce tip de celula a inceput. Cunoasterea tipului il ajuta pe medicul dumneavoastra sa decida ce tratament aveti nevoie.

Seminom si non seminom

Exista 2 tipuri principale de cancer testicular:

  • seminom
  • non seminom (unii medici pot numi aceste teratoame)

Ambele tipuri se dezvolta din celulele germinale din testicule. Acesta este motivul pentru care cancerele testiculare sunt numite si tumori ale celulelor germinale. Celulele germinale la barbati produc sperma.

Seminom

Intre 40 si 50 din 100 de cancere testiculare sunt seminome pure.

Non seminom

Cele mai multe alte tipuri de cancer testicular sunt amestecuri de aceste tipuri de non seminom:

  • teratom
  • carcinom embrionar
  • coriocarcinom
  • tumori ale sacului galbenusului

Asadar, s-ar putea sa aveti un amestec de celule teratom si unele celule carcinom embrionare, de exemplu. De asemenea, este posibil sa aveti teratoame pure. Toate aceste tipuri sunt tratate in acelasi mod.

Tumori combinate

Unele tumori testiculare au atat celule seminom cat si celule non seminom. Medicii le trateaza de obicei in acelasi mod ca non seminomele.

Tipuri rare de cancer testicular

Aceste tipuri de cancer testicular sunt extrem de rare, cu doar cativa barbati diagnosticati in Marea Britanie in fiecare an.

Limfom

Acest lucru apare mai ales la barbatii cu varsta peste 50 de ani. Daca ati fost diagnosticat cu un limfom in testicul, puteti afla despre tratament in sectiunea noastra despre limfom non-Hodgkin .

Mezoteliom

Mezoteliomul incepe in celulele care alcatuiesc straturile de acoperire ale corpului. De obicei apare in piept sau abdomen si foarte rar incepe in testicul.