Tipuri

Cancerul esofagian poate începe oriunde în conducta alimentară. Acesta este tubul care transportă mâncarea de la gură la stomac. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de esofag sau esofag.

Tipul dvs. de cancer esofagian depinde de tipul de celulă în care începe. Cele două tipuri principale sunt cancerul cu celule scuamoase și adenocarcinomul.

Capătul inferior al esofagului se alătură stomacului. Zona în care se unesc esofagul și stomacul se numește joncțiune gastro-esofagiană (GOJ). Cancerele care încep aici sunt numite cancere ale joncțiunii gastro-esofagiene (GOJ).

Diferitele tipuri

Tipul de cancer esofagian pe care îl aveți vă indică tipul de celulă în care a început cancerul. Cunoașterea acestui lucru vă ajută medicul să decidă ce tratament aveți nevoie.

Adenocarcinom

Adenocarcinoamele sunt cancere care se dezvoltă în celulele glandei. Aceste celule produc mucus în mucoasa esofagului.

Acesta este cel mai frecvent tip de cancer esofagian din Marea Britanie. Este mai frecvent la bărbați decât la femei și este legat de supraponderalitatea și de o lungă istorie de reflux acid.

Adenocarcinoamele esofagiene afectează în principal partea inferioară a esofagului.

Cancer cu celule scuamoase

Aceste tipuri de cancer se dezvoltă din celule scuamoase care alcătuiesc mucoasa interioară a esofagului.

Acesta este al doilea tip de cancer esofagian cel mai frecvent în Marea Britanie. Este legat de fumatul și consumul de alcool.

Cancerele cu celule scuamoase tind să se dezvolte în partea superioară și mijlocie a esofagului.

Cancere nediferențiate

Este posibil ca medicul dumneavoastră specialist să nu vă poată spune ce tip de cancer esofagian aveți. Acest lucru se întâmplă deoarece celulele canceroase pot arăta foarte nedezvoltate la microscop.

Celulele canceroase nedezvoltate se numesc cancere nediferențiate. Deci, medicul dumneavoastră ar putea spune că aveți cancer esofagian nediferențiat.

Tipuri rare de cancer esofagian

Tratamentul pentru tipurile rare de cancer esofagian variază, în funcție de ce tip de celulă începe cancerul.

Melanom

Melanomul este un tip de cancer de piele. Rar, poate începe în esofag.

Limfom

Limfoamele sunt cancere ale sistemului limfatic. Tratamentul este diferit de celelalte tipuri de cancer esofagian.

Sarcom

Sarcoamele țesuturilor moi sunt cancere ale celulelor de susținere ale corpului, cum ar fi osul sau mușchii. Rareori, în esofag se poate dezvolta un tip de sarcom numit tumoră stromală gastrointestinală (GIST).