Teste pentru cancerul penisului

De obicei, incepeti sa va vedeti medicul de familie daca aveti simptome. Va examineaza si s-ar putea sa va trimita la teste sau la un specialist.

S-ar putea sa aveti unul sau mai multe dintre aceste teste pentru a afla cauza simptomelor dvs. sau pentru a afla dimensiunea cancerului si daca s-a raspandit. Acest lucru va spune stadiul cancerului.

Cunoasterea etapei il ajuta pe medicul dumneavoastra sa decida de ce tratament aveti nevoie.

Biopsia penisului

O biopsie inseamna eliminarea unui esantion de tesut din zona afectata a penisului. Este adesea unul dintre primele teste pe care le-ati putea avea.

Examinare RMN

O scanare RMN creeaza imagini folosind magnetismul si unde radio. Poate arata unde este cancerul in penis si poate arata daca s-a raspandit.

Scanare CST

O scanare CT este un test care utilizeaza raze X si un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului. Poate ajuta medicii sa vada daca cancerul de penis s-a raspandit.

PET-CT scanare

PET-CT combina o scanare PET si o scanare CT pentru a oferi informatii detaliate despre locul in care este un cancer si daca s-a raspandit.

Scanare cu ultrasunete si aspiratie fina a ganglionilor limfatici

Este posibil sa aveti acest test pentru a verifica daca exista vreun semn de celule canceroase in ganglionii limfatici (glandele) din zona inghinala.

Biopsie ganglionara santinela pentru cancerul penian

Biopsia nodului santinela este un test pentru a afla daca exista cancer in ganglionii limfatici cel mai apropiat de cancerul dumneavoastra.

Analize de sange

Nu exista un test specific de sange pentru cancerul penian. Testele de sange va pot ajuta sa va verificati starea generala de sanatate si diferitele tipuri de substante chimice si proteine ​​din sange.