Teste pentru diagnosticare

De obicei, incepeti sa va vedeti medicul de familie daca aveti simptome. Va examineaza si s-ar putea sa va trimita pentru analize sau la un specialist in sange (hematolog).

Este posibil sa aveti unul sau mai multe dintre aceste teste pentru a diagnostica leucemia limfocitara cronica  si pe tot parcursul tratamentului pentru a vedea cum functioneaza.

Analize de sange 

Aveti o serie de teste de sange diferite pentru a ajuta la diagnosticarea LLC. Aveti teste periodice de sange pe tot parcursul tratamentului.

Testul maduvei osoase

Rareori, specialistul dumneavoastra ar putea dori sa se uite la o proba de maduva osoasa, precum si o proba de sange. Acest test verifica daca exista celule canceroase in maduva osoasa.

Test pentru modificari genetice

Acest test ii ajuta pe medici sa aleaga tratamentul mai eficient.

Radiografie toracica 

S-ar putea sa aveti o radiografie toracica pentru a va verifica starea generala de sanatate. Aflati ce se intampla cand aveti o radiografie.

Ecografie

O scanare cu ultrasunete utilizeaza unde sonore de inalta frecventa pentru a crea o imagine a unei parti a corpului. S-ar putea sa aveti unul care sa va verifice ficatul si splina.

Scanare CT

O scanare CT este un test care utilizeaza raze X si un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului.

Testarea ganglionilor limfatici 

Medicii dvs. ar putea testa ganglionii limfatici pentru a afla mai multe despre CLL. Acest test se numeste aspiratie fina cu ac sau biopsie cu ac.