Teste

S-ar putea să aveți unul sau mai multe dintre aceste teste pentru a afla cauza simptomelor dvs. sau pentru a afla dimensiunea cancerului și dacă s-a răspândit. Acest lucru vă spune stadiul cancerului.

Cunoașterea etapei îl ajută pe medicul dumneavoastră să decidă de ce tratament aveți nevoie. Uneori, nu este posibil să diagnosticați sau să stabiliți cancerul ovarian cu certitudine până când nu aveți o operație.

Analize de sânge pentru cancerul ovarian

De obicei, aveți analize de sânge dacă aveți simptome de cancer ovarian.

Scanare cu ultrasunet

S-ar putea să aveți o ecografie pelviană sau vaginală dacă aveți simptome de cancer ovarian.

Scanare CT

O scanare CT este un test care utilizează raze X și un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului.

Radiografia toracică pentru cancerul ovarian

O radiografie toracică verifică semnele de cancer în piept și, de asemenea, verifică starea generală de sănătate înainte de tratament.

Biopsie ghidată prin imagine

Medicul preia probe de țesut (biopsii) folosind o scanare pentru a ghida unde să pună acul.

Laparoscopie

Laparoscopia este o mică operație pentru a privi în interiorul abdomenului (abdomenului) pentru a vedea dacă s-a răspândit cancerul ovarian. Ai o mică tăietură în abdomen.

Laparotomie

O laparotomie este o operație pentru a privi în abdomen și pelvis pentru a vedea dacă cancerul s-a răspândit. Ai o tăietură mare în mijlocul abdomenului.

Îndepărtarea lichidului abdominal

S-ar putea să aveți o acumulare de lichid în burtă (abdomen). Medicul dumneavoastră va lua un eșantion din acest lichid pentru a verifica celulele canceroase.