Teste pentru cancerul pulmonar

Exista o serie de teste diferite utilizate pentru diagnosticarea cancerului pulmonar. De obicei, incepeti sa va vedeti medicul de familie daca aveti simptome. Va examineaza si s-ar putea sa va trimita la teste sau la un specialist.

S-ar putea sa aveti unul sau mai multe dintre aceste teste pentru a afla cauza simptomelor dvs. sau pentru a afla dimensiunea cancerului si daca s-a raspandit. Acest lucru va arata stadiul cancerului.

Cunoasterea etapei il ajuta pe medicul dumneavoastra sa decida de ce tratament aveti nevoie.

Radiografie toracica pentru cancer pulmonar

O radiografie toracica poate ajuta la diagnosticarea cancerului pulmonar. De asemenea, poate verifica daca s-a raspandit un cancer pulmonar.

CT pentru cancer pulmonar

O scanare CT poate ajuta la diagnosticarea cancerului pulmonar si a vedea daca s-a raspandit in afara plamanului.

RMN pentru cancer pulmonar

O scanare RMN utilizeaza magnetismul si undele radio pentru a crea imagini in sectiune transversala ale corpului. Poate ajuta la diagnosticarea cancerului pulmonar si a vedea daca s-a raspandit.

Bronhoscopie pentru cancer pulmonar

O bronhoscopie este un test care priveste interiorul tuburilor de respiratie (caile respiratorii) din plamani. Daca unele zone par anormale, se pot face biopsii.

Ecografie endobronsica pentru cancer pulmonar

O ecografie endobronsica poate ajuta la diagnosticarea cancerului pulmonar. De asemenea, poate arata daca cancerul s-a raspandit in alte zone ale plamanului sau in afara plamanului.

Ecografie endoscopica pentru cancer pulmonar

O ecografie endoscopica poate verifica daca cancerul pulmonar s-a raspandit in ganglionii limfatici din centrul pieptului, aproape de conducta de vant.

Biopsie prin piele pentru cancer pulmonar

Acest test se numeste biopsie pulmonara percutanata. Medicul dumneavoastra preia un esantion de tesut pulmonar trecand un ac in plamani.

Biopsie chirurgicala pentru cancerul pulmonar

O biopsie chirurgicala a plamanului este un test care poate ajuta la diagnosticarea cancerului pulmonar. O mica proba de tesut pulmonar este luata pentru a fi examinata la microscop.

Ecografie ganglionara limfatica gat si biopsie pentru cancer pulmonar

Acest test verifica daca exista celule canceroase pulmonare in ganglionii limfatici din gat.

Mediastinoscopie pentru cancerul pulmonar

O mediastinoscopie este un test care examineaza centrul pieptului. Poate vedea daca celulele canceroase s-au raspandit in ganglionii limfatici din jurul traheei.

Testarea mutatiilor genetice in cancerul pulmonar

Unele tipuri de cancer pulmonar au modificari ale genelor (mutatii) care modifica modul in care cancerul creste. O biopsie poate fi trimisa la laborator pentru a verifica modificarile genelor.

Scanarea oaselor atunci cand aveti cancer pulmonar

O scanare osoasa este un test care se face pentru a vedea daca cancerul pulmonar s-a raspandit in os. Aflati mai multe despre acest test.

Ecografie atunci cand aveti cancer pulmonar

O scanare cu ultrasunete abdominala utilizeaza unde sonore de inalta frecventa pentru a crea o imagine a unei parti a corpului. Poate verifica daca s-a raspandit cancerul pulmonar.

PET-CT pentru cancer pulmonar

O scanare PET-CT va poate ajuta sa aratati exact unde este cancerul in plamani si daca s-a raspandit in alta parte a corpului.