Ecografia anusului pentru cancerul anal

Această scanare poate arăta dimensiunea și poziția cancerului dumneavoastră.

Ce este o ecografie?

Ecografiile folosesc unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea o imagine a unei părți a corpului.

Ele pot prezenta schimbări, inclusiv creșteri anormale. S-ar putea să efectuati o ecografie pentru a diagnostica un cancer sau pentru a afla dacă s-a răspândit.

Scannerul cu ultrasunete are un microfon care emite unde sonore.  Microfonul se conectează la un computer care transformă undele sonore într-o imagine.

A face o ecografie anală este incomod, dar nu ar trebui să doară. De obicei se afla în secția de radiografie a spitalului.

De ce s-ar putea să efectuati o ecografie a anusului?

S-ar putea să vi se facă o ecografie pentru a afla unde se află cancerul în anusul dumneavoastră. De asemenea, poate arăta medicului cât de mare este cancerul dumneavoastră și cât de mult a crescut. Acest lucru vă ajută medicul să se decidă in legatura tratamentul dumneavoastră.

Procedura

Vă cer să vă îndepărtați hainele și lenjeria și o să vă ofere o rochie de spital și, eventual, pantaloni scurți de hârtie, cu o deschidere în spate.

Va intindeti pe canapea, pe partea stângă.

Doctorul împinge ușor o sondă cu ultrasunete în interiorul anusului. Sonda are aproximativ aceeași dimensiune ca un deget. Folosesc un gel lubrifiant pentru a face acest lucru mai confortabil.

Se vor uita la imagini pe ecranul computerului. Scanarea ar trebui să dureze doar câteva minute.

Ce se întâmplă după aceea

Puteți mânca și bea în mod normal după test.

Riscuri posibile

Ecografiile sunt o procedură foarte sigură. Nu implică radiații și de obicei nu există efecte secundare.