Teste diagnosticare

Dacă aveți simptome de sân, medicul de familie vă trimite de obicei la o clinică de sân. S-ar putea să fie o clinică cu un singur punct unde aveți mai multe teste în timpul unei vizite (o evaluare triplă). Testele pot diagnostica cancerul de sân și alte afecțiuni ale sânilor. Aveți o examinare a sânului, o ecografie și o radiografie a sânilor (mamografie). Dacă aceste teste arată o zonă anormală, un medic sau o asistentă medicală ia o probă de țesut (o biopsie). Îl trimit la laborator pentru testare. S-ar putea să aveți și alte teste.

Mamografie

O mamografie este o radiografie a sânilor. Acest test este utilizat pentru a ajuta la diagnosticarea cancerului de sân și a altor afecțiuni ale sânilor.

Ecografie mamară

O ecografie mamară utilizează unde sonore pentru a crea o imagine a țesutului mamar. Poate ajuta la diagnosticarea cancerului de sân și a altor afecțiuni ale sânilor.

Aspirarea fină a acului

Un aspirat cu ac fin ia un eșantion de celule sau lichid din sân pentru a se uita la microscop.

Biopsia acului

O biopsie cu ac a sânului este o modalitate de a lua o probă de țesut mamar pentru a o privi la microscop. Acest test este, de asemenea, numit biopsie cu ac de bază.

Punch biopsie

O biopsie perforată ia un eșantion de celule de pe pielea sânului pentru a le privi la microscop.

Biopsie asistată cu vid

O biopsie asistată cu vid folosește un ac special atașat la un dispozitiv de vid pentru a preleva probe de țesut mamar pentru examinare.

Biopsie de excizie ghidată cu fir

Biopsia de excizie ghidată prin fir înseamnă introducerea unui fir subțire într-o zonă anormală a țesutului mamar. Acest lucru indică o zonă care trebuie îndepărtată prin intervenție chirurgicală.

RMN mamar

O scanare RMN a sânilor poate arăta modificări ale țesutului mamar prin utilizarea magnetismului și a undelor radio pentru a crea imagini.

Teste asupra celulelor de cancer mamar

Există teste care arată cât de bine este posibil ca terapia hormonală sau medicamentele orientate împotriva cancerului să funcționeze pentru cancerele de sân.