Simptomele leucemiei limfocitare cronice (LLC)

Multi oameni cu leucemie limfocitara cronica (LLC) nu vor avea deloc simptome. Sunt diagnosticati pentru ca au un test de sange de rutina pentru altceva.

In LLC, simptomele tind sa fie usoare la inceput si se agraveaza incet. Multe simptome sunt vagi. S-ar putea sa va simtiti ca si cum ati fi avut gripa.

Amintiti-va, multe persoane cu LLC nu au simptome la inceput. Multe dintre simptomele enumerate mai jos apar in LLC, dar sunt mai susceptibile de a fi cauzate de alte boli.

CLL poate provoca:

Umflarea glandelor limfatice sau disconfort abdominal de la o splina marita

In LLC, puteti avea glande umflate (ganglioni limfatici). Glandele umflate sunt cel mai adesea in gat sau sub brate. De asemenea, puteti obtine o splina marita. Splina este un organ din stanga corpului, chiar sub coaste. Daca splina devine mult mai mare decat in ​​mod normal, poate fi inconfortabila sau dureroasa. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa poata simti ca splina este marita.

Pierdere in greutate

CLL in sine consuma energie pe care corpul tau ar folosi-o sau ar stoca-o altfel. Asadar, este posibil sa slabesti, chiar daca mananci normal. Rar, o splina marita poate creste, de asemenea, pierderea in greutate, strivindu-va stomacul si facandu-va sa va simtiti plin mai repede decat de obicei. Apoi, puteti manca mai putin decat in ​​mod normal.

Infectii care nu se vor imbunatati

Odata cu cresterea numarului de celule albe din sange anormale, puteti prelua infectiile mai usor. Acest lucru se datoreaza faptului ca celulele albe din sange anormale nu pot combate infectia, precum si cele sanatoase.

Anemie

Lipsa de spatiu in maduva osoasa interfereaza, de asemenea, cu producerea de celule rosii din sange. Acestea ajuta in mod normal la transportarea oxigenului in jurul corpului. Daca nu aveti suficiente globule rosii, aceasta este cunoscuta sub numele de anemie. Este posibil sa va simtiti respirati si obositi. Anemia este, in general, un simptom ulterior al LLC.

Sangerari sau vanatai

Celulele albe din sange suplimentare ocupa mai mult spatiu in maduva osoasa pe masura ce numarul lor creste. Deci, nu este suficient spatiu pentru a se face trombocite. Trombocitele ajuta la coagularea sangelui, deci este posibil sa aveti sangerari nazale, vanatai inexplicabile sau perioade neobisnuit de grele. Acesta este, in general, un simptom ulterior al CLL, mai degraba decat unul anterior. De multe ori sangerari si vanatai se intampla la persoanele care au o afectiune sangeratoare, precum si LLC.

Dureri osoase si transpiratii nocturne

Unele persoane a caror CLL s-a schimbat (s-a transformat) intr-o boala de grad inalt au dureri osoase si transpiratii nocturne. Durerea osoasa se intampla deoarece exista prea multe celule de leucemie in maduva osoasa, provocand presiune asupra nervilor si provocand durere. Nu se cunoaste cauza exacta a transpiratiilor nocturne.