Simptomele cancerului esofagian

Cele mai frecvente simptome ale cancerului esofagian includ:

  • dificultate la înghițire (disfagie)
  • indigestie sau arsuri la stomac care nu dispar
  • slabire inexplicabila
  • durere în gât sau în spatele sternului

Există multe alte afecțiuni care cauzează aceste simptome. Cele mai multe dintre ele sunt mult mai frecvente decât cancerul esofagian.

Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți dificultăți la înghițire sau dacă aveți simptome neobișnuite pentru dumneavoastră sau care nu vor dispărea. Este puțin probabil ca simptomele dvs. să fie cancer, dar este important să le verificați de către un medic.

Dificultăți la înghițire (disfagie)

Este posibil să simțiți durere sau senzație de arsură când înghițiți sau mâncarea vă poate lipi în gât sau în piept.

Acesta este cel mai frecvent simptom al cancerului esofagian.

O îngustare inofensivă a esofagului numită strictură poate, de asemenea, să vă îngreuneze înghițirea. Este important să verificați acest simptom de către medicul dumneavoastră.

Indigestie sau arsuri la stomac care nu dispar

Puteți obține indigestie atunci când acidul din stomac vă revine (refluxuri) în esofag. Sau când stomacul este inflamat sau iritat.

Valva dintre stomac și esofag oprește în mod normal acest lucru. Valva se numește sfincter cardiac. O tumoare care se dezvoltă aici poate opri funcționarea valvei, provocând indigestie.

Amintiți-vă că indigestia este obișnuită și nu este de obicei cauzată de cancer. Poate fi foarte dureros, chiar și atunci când nu este nimic grav în neregulă.

Consultați-vă medicul dacă ați avut arsuri la stomac cele mai multe zile timp de 3 săptămâni sau mai mult, chiar dacă luați medicamente și pare să vă ajute. Arsurile la stomac sunt dureri toracice arse sau disconfort care se întâmplă după masă.

Pierdere în greutate

S-ar putea să vă lăsați să mâncați dacă vă este greu să înghițiți sau aveți durere când înghițiți mâncarea. Acest lucru te poate face să slăbești.

Rareori, slăbirea extremă poate fi un semn al unui cancer avansat.

Durere în gât sau în spatele sternului

Este posibil să simțiți dureri în centrul pieptului sau mai rar în spate sau între omoplați. Acest lucru se poate agrava atunci când înghiți sau ai indigestie.

Alte simptome

Alte simptome pot include:

Mâncarea revine

Puteți regurgita mâncarea – acesta este momentul în care alimentele revin imediat după ce le înghițiți. De obicei, începe cu alimente precum carne și pâine. Puteți începe să aduceți alimente moi, cum ar fi piure de cartofi, băuturi și salivă, dacă nu aveți tratament.

O tuse care nu dispare

O tuse care nu dispare sau care se întâmplă atunci când încercați să mâncați poate fi cauzată de cancer esofagian.

Răguşeală

Vocea ta poate deveni ragusita ciudată. Nu este un simptom obișnuit și poate fi cauzat de alte condiții inofensive.

Tuse sânge

Puteți tusi sânge sau aveți sânge în vărsături dacă esofagul vă sângerează. Acest lucru nu este comun.

Scaun întunecat

Scaunul poate fi mai întunecat – aproape negru – daca din cauza cancerului va sangereaza esofagul. Acest lucru este neobișnuit. Comprimatele cu fier pot ajuta in cazul acesta.