Simptome leucemie mieloidă cronică

Nu toata lumea cu LMC va avea simptome atunci cand va fi diagnosticata. LMC-ul lor ar fi putut fi prelevat in timpul unui test de sange de rutina. Cand apar simptome, acestea sunt de obicei usoare la inceput si se agraveaza treptat.

Simptomele includ:

Obtinerea infectiilor mai des decat de obicei

Odata cu cresterea numarului de celule albe din sange anormale, puteti prelua infectiile mai usor. Acest lucru se datoreaza faptului ca celulele albe din sange anormale nu pot combate infectia, precum si cele sanatoase.

Oboseala si aratand palid

Este frecvent ca persoanele cu LMC sa se simta foarte obosite. Acest lucru se datoreaza faptului ca maduva osoasa nu este capabila sa produca suficienta globule rosii. Sunt inghesuiti de numarul mare de celule albe din sange. Un deficit de celule rosii din sange se numeste anemie. Acest lucru va poate face sa va simtiti respirati si obositi.

Vanatai sau sangerari anormale

Nivelurile scazute de trombocite din sange pot provoca sangerari sau vanatai. Este posibil sa constatati ca va invinetiti mai usor decat de obicei sau fara o cauza evidenta. Este posibil sa aveti sangerari de la nivelul gingiilor sau nasului. Mai rar oamenii observa o eruptie fina de pete rosii inchise (numite purpura).

Disconfort abdominal

Splina este un organ din partea stanga a abdomenului, chiar sub coaste. Poate deveni umflat si mai mare decat in ​​mod normal. Acest lucru va poate provoca disconfort sau durere in abdomen. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va poata simti splina marita.

Apetit slab

Unii oameni isi pierd treptat pofta de mancare. Acest lucru se poate datora splinei umflate care apasa pe stomac.

Pierdere in greutate

LMC poate consuma energie pe care corpul dvs. ar folosi-o sau ar stoca-o altfel. Asadar, este posibil sa slabesti, chiar daca crezi ca mananci normal.

S-ar putea sa va simtiti plin mai repede decat de obicei daca aveti splina umflata si va zdrobeste stomacul. Acest lucru va poate determina sa mancati mai putin si sa pierdeti in greutate.

Transpira noaptea

Unii oameni au aparitii bruste de temperatura ridicata (febra) si transpiratie. Acest lucru poate aparea mai des noaptea.

Dureri de cap

Daca aveti un numar foarte mare de celule albe din sange, celulele suplimentare pot infunda cele mai mici vase de sange din creier. Acest lucru poate provoca dureri de cap la unii oameni.

Durerea osoasa

Uneori este posibil sa aveti dureri la nivelul oaselor. Acest lucru se datoreaza faptului ca in maduva osoasa se acumuleaza celule leucemice, crescand presiunea asupra nervilor si provocand durere.

Glandele limfatice umflate

Globulele albe anormale care se colecteaza in glandele limfatice pot cauza umflaturi.


Simptome mai putin frecvente

Aceste simptome pot aparea, dar sunt de obicei in etapele ulterioare ale LMC.

Schimbari de vedere

Daca aveti un numar foarte mare de celule albe din sange, celulele suplimentare pot infunda cele mai mici vase de sange din ochi. Acest lucru poate cauza probleme oculare.

Articulatii umflate, dureroase

Unii oameni au articulatii umflate din cauza acumularii de saruri ale corpului in tesuturi.

Erectii dureroase persistente

Medicii numesc acest lucru priapism. Este un simptom rar. Priapismul este o erectie care nu va scadea si poate deveni foarte dureroasa. Este cauzata de numarul anormal de mare de celule albe din sange care blocheaza vasele de sange mici din penis.

Un priapism este o urgenta. Daca aveti erectie dureroasa persistenta, atunci aveti nevoie de asistenta medicala. O erectie care dureaza prea mult poate provoca leziuni permanente penisului.