Simptome cancer de piele

Cancerele de piele pot arăta foarte diferit, iar simptomele pot varia. Unele dintre simptome sunt similare cu alte afecțiuni.

Simptomele frecvente ale cancerului de piele includ o durere sau o zonă a pielii care:

  • nu se vindecă în decurs de 4 săptămâni
  • pare neobișnuit
  • doare, este mâncărime, sângerează, cruste sau cruste mai mult de 4 săptămâni
Discutați cu medicul de familie dacă aveți oricare dintre aceste simptome sau sunteți îngrijorat de orice zone anormale ale pielii.

La ce să fii atent

O rana care nu trece

Rana poate părea vizibilă, strălucitoare și roz sau alb perlat. De asemenea, pot părea roșii. Se poate simți dureros, aspru și poate avea margini ridicate.

Ulcer

Căutați o zonă a pielii care s-a descompus (un ulcer) și nu se vindecă în decurs de 4 săptămâni și nu vă puteți gândi la un motiv pentru această schimbare.

Un punct neobisnuit

Acest lucru ar putea fi mic, cu creștere lentă, strălucitor și roz sau roșu.

Pete roșii pe piele

Aceste patch-uri roșii ar putea fi, de asemenea, mâncărime. Acest lucru se poate datora altor afecțiuni cutanate necanceroase. Dar verificați-l pentru a vă asigura că.

Pistrui sau alunițe

O schimbare la aluniță sau pistrui poate fi un semn al unui alt tip de cancer de piele numit melanom.

Căutați semne de cancer de piele

Cancerele de piele fără melanom tind să se dezvolte cel mai adesea pe pielea expusă la soare.

Pentru a detecta cancerul de piele devreme, vă ajută să știți cum arată în mod normal pielea. În acest fel, veți observa orice schimbări mai ușor.

Pentru a privi zonele pe care nu le puteți vedea cu ușurință, puteți încerca să utilizați o oglindă de mână și să vă reflectați pielea pe o altă oglindă. Sau ai putea să-i faci pe partenerul tău sau un prieten să arate. Acest lucru este foarte important dacă sunteți în mod regulat afară la soare pentru muncă sau agrement.

Puteți face o fotografie a oricărui lucru care nu arată destul de bine. Dacă puteți, este o idee bună să puneți o riglă sau o bandă măsură lângă zona anormală atunci când faceți fotografia. Acest lucru vă oferă o idee mai precisă despre dimensiunea sa și vă poate ajuta să aflați dacă se schimbă. Puteți arăta aceste imagini medicului dumneavoastră.