Simptome cancer vezica biliara

Cancerul cailor biliare nu cauzeaza de obicei simptome in stadiile incipiente. Cand aveti simptome, acestea includ:

  • ingalbenirea pielii (icter)
  • pierdere in greutate
  • durere in zona stomacului
  • stare de boala
  • temperatura ridicata (febra)

Consultati medicul generalist daca aveti oricare dintre aceste simptome. Cancerul cailor biliare este rar si aceste simptome pot fi cauzate de alte afectiuni. Dar este important sa le verificati de catre un medic.

Despre simptome

Simptomele variaza in functie de locul in care se afla cancerul in caile biliare. Cancerele care incep in caile biliare hepatice (cancerul cailor biliare intrahepatice) nu cauzeaza adesea simptome specifice pana cand nu sunt mai avansate.

Orice simptome pe care le aveti sunt adesea destul de vagi, cum ar fi senzatia de rau si pierderea poftei de mancare.

Ingalbenirea pielii (icter)

Icterul este ingalbenirea pielii si a albului ochilor. Cand aveti icter, urina dvs. este mai intunecata decat in ​​mod normal. Miscarile intestinului pot fi, de asemenea, mai deschise la culoare. Majoritatea persoanelor care au icter au si mancarimi ale pielii.

Icterul se poate intampla atunci cand o tumoare blocheaza conducta biliara si opreste fluxul de bila in intestin. Deci, bila ajunge in fluxul sanguin si in tesuturile corpului. Galbenirea provine de la pigmentii galbeni din bila.

Pierdere in greutate

Pierderea in greutate fara un motiv aparent este un simptom al cancerului cailor biliare.

Durere in zona stomacului

Durerea in zona stomacului este un simptom comun al cancerului cailor biliare. Durerea este de obicei pe partea dreapta, chiar sub coaste.

La inceput poate fi o durere plictisitoare, mai mult un disconfort decat o durere. Este adesea unul dintre primele simptome ale cancerului cailor biliare intrahepatice. Amintiti-va totusi ca puteti avea astfel de dureri din afectiuni mai putin grave, cum ar fi calculii biliari.

Temperatura ridicata si frisoane

Este posibil sa aveti o temperatura ridicata (febra) atunci cand sunteti icter. Poate fi un semn de inflamatie sau o infectie in caile biliare. Cand temperatura dvs. este ridicata, este posibil sa va simtiti frig si frisoane.