Simptome

Majoritatea persoanelor carora li se diagnosticheaza cancer la rinichi nu prezinta simptome. Unii oameni ar putea fi supusi unui test pentru alte lucruri si o scanare arata ca au un cancer la rinichi. Aceasta se numeste diagnostic incident. Cancerul lor a fost gasit intamplator atunci cand investigati altceva.

Cand cineva are simptome, acestea ar putea include:

  • sange in urina
  • un chist sau o masa in zona rinichilor

Sange in urina

Sangele din urina (numit hematurie) este cel mai frecvent simptom al cancerului de rinichi.

Poate fi cauzata de o infectie, marirea prostatei sau a pietrelor la rinichi. Vedeti intotdeauna medicul de familie daca observati sange in urina.

Sangele nu trebuie sa fie acolo tot timpul. Poate veni si pleca. Uneori, sangele nu poate fi vazut cu ochiul liber, dar poate fi preluat printr-un simplu test de urina.

Deoarece sangerarea poate aparea si disparea, dumneavoastra sau medicul dumneavoastra puteti crede ca problema a disparut. Acest lucru poate insemna ca un cancer precoce, tratabil la rinichi sau vezica urinara, este permis sa creasca pana la un stadiu in care poate fi mai dificil de tratat.

Un chist sau o masa in zona rinichilor

Daca simtiti o bucata sau umflaturi in zona rinichilor, mergeti direct la medicul dumneavoastra.

Majoritatea cancerelor de rinichi sunt prea mici pentru ca dumneavoastra sau un medic sa le simtiti. Dar medicul dumneavoastra poate aranja o ecografie pentru a verifica cancerul.

Alte simptome, mai vagi

Unii oameni prezinta alte simptome care pot fi vagi. Acestea sunt:

  • pierdere in greutate
  • o temperatura ridicata si transpiratii foarte abundente
  • o durere de spate pe o parte (sub coaste) care nu va disparea
  • oboseala
  • pierderea poftei de mancare
  • un sentiment general de sanatate precara

O temperatura ridicata si transpiratiile pot fi cauzate de o infectie. Medicul dumneavoastra ar putea dori mai intai sa excluda acest lucru.

Hipertensiunea arteriala si avand mai putine globule rosii decat in ​​mod normal (anemie) pot fi, de asemenea, simptome ale cancerului de rinichi. Aceste simptome sunt legate de hormonii produsi de rinichi.

Aceste simptome pot fi cauzate de multe alte afectiuni. Majoritatea persoanelor care le au nu vor avea cancer. Dar daca aveti oricare dintre aceste simptome, mergeti la medicul dumneavoastra pentru un control. Daca este cancer, va fi mai usor de tratat daca este diagnosticat devreme.