Simptome

Simptomele cancerului intestinal pot include o schimbare a obiceiurilor intestinale normale sau a sângelui în scaun. Ele pot fi, de asemenea, simptome pentru alte afecțiuni, dar este important să vă adresați medicului dumneavoastră.

Cancerul intestinal poate începe în intestinul gros (cancer de colon) sau în spate (cancer rectal). Se mai numește cancer colorectal.

Posibile simptome ale cancerului intestinal

Simptomele cancerului intestinal (colorectal) la bărbați și femei pot include:

 • sângerare din pasajul din spate (rect) sau sânge în poo
 • o schimbare a obiceiurilor intestinale normale, cum ar fi poo mai slăbit, pooing mai des sau constipație
 • o bucată pe care medicul dumneavoastră o poate simți în pasajul din spate sau în burtă (abdomen), mai frecvent pe partea dreaptă
 • senzația de a fi nevoie să vă strângeți în pasajul din spate (ca și când ați avea nevoie să faceți caca), chiar și după ce ați deschis intestinele
 • Pierzând greutate
 • durere în abdomen sau în spate
 • oboseală și respirație cauzate de un nivel mai scăzut decât celulele roșii din sânge (anemie)

Uneori cancerul poate bloca intestinul. Aceasta se numește obstrucție intestinală. Simptomele includ:

 • dureri de crampe la nivelul abdomenului
 • senzație de balonare
 • constipație și imposibilitatea de a trece vântul
 • a fi bolnav

O obstrucție intestinală este o urgență. Ar trebui să vă consultați medicul rapid sau să mergeți la A&E la cel mai apropiat spital dacă credeți că aveți o obstrucție intestinală.

Sânge în scaun

Sângele din caca (scaune sau fecale) poate fi un semn al cancerului intestinal. Dar se întâmplă adesea din alte cauze. Consultați-vă medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat de orice simptome care credeți că ar putea fi cauzate de cancer la nivelul intestinului.

Cel mai adesea, sângele din scaun provine din grămezi (hemoroizi), mai ales dacă este roșu aprins, sânge proaspăt. Piloții sunt ca niște vene umflate în pasajul din spate. Aceste vene sunt fragile și se pot deteriora cu ușurință atunci când treceți printr-o mișcare intestinală, provocând o mică sângerare.

Sângele de sus în intestin nu pare roșu aprins. Se face roșu închis sau negru și poate face mișcările intestinului să arate ca gudronul. Acest tip de sângerare poate fi un semn al cancerului la nivelul intestinului. Sau ar putea fi, de exemplu, de la un ulcer stomacal sângerat.

Este important să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți sângerări și să vă verificați.

Medicul dumneavoastră nu va crede că îi pierdeți timpul. Este foarte probabil să aveți un examen rectal. Aceasta înseamnă că medicul îți introduce un deget înmănușat în pasajul din spate și simte ceva anormal.

Medicul dumneavoastră vă poate trimite la spital pentru teste suplimentare.