Riscuri si cauze

Nu stim ce cauzeaza majoritatea cazurilor de leucemie mieloida cronica. Dar exista cativa factori care va pot creste riscul de ao dezvolta. A avea oricare dintre acesti factori de risc nu inseamna ca veti dezvolta cu siguranta cancer.

Radiatii

Daca ati mai avut radioterapie pentru cancer, acest lucru va poate creste riscul de a dezvolta LMC. Acest risc este foarte mic comparativ cu beneficiul radioterapiei in tratarea cancerului.

Unele studii arata ca radiatiile pot creste riscul, deoarece supravietuitorii bombelor atomice au avut un risc crescut de leucemie. Exista un studiu de 20 de ani al lucratorilor care au facut curatenie dupa accidentul de la centrala nucleara din Cernobil in 1986. A aratat ca chiar si la doze mici de radiatii exista un risc crescut de toate tipurile de leucemie.

Benzen

Exista unele dovezi ca contactul cu benzenul chimic pe parcursul mai multor ani poate creste riscul de LMC.

Benzenul este una dintre substantele chimice din benzina. Este, de asemenea, un solvent utilizat in industria cauciucului. Majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu ar intra in contact cu suficient benzen pentru a-si creste riscul.