Optiuni de tratament

Medicul dumneavoastra va va vorbi despre tratamentul pe care il sugereaza. Acestea vor explica beneficiile sale si posibilele efecte secundare.

Acest lucru va depinde de:

  • unde este cancerul tau
  • cat de mare este si daca s-a raspandit (scena)
  • tipul de cancer
  • cat de anormale arata celulele la microscop (gradul)
  • starea generala de sanatate si nivelul de fitness

Tratament pentru a incerca sa vindece cancerul cailor biliare

Chirurgia ofera cele mai mari sanse de a vindeca cancerul cailor biliare. Chirurgul dvs. va va sugera o interventie chirurgicala daca este posibil sa va eliminati cancerul si sunteti suficient de apti pentru a face fata unei operatii majore.

De obicei, aveti medicamentul pentru chimioterapie capecitabina dupa interventie chirurgicala pentru a reduce sansa aparitiei cancerului.

Din pacate, chiar si dupa tratament pentru a incerca sa vindece cancerul de caile biliare, acesta poate reveni.

Tratament pentru ameliorarea simptomelor

S-ar putea sa aveti chimioterapie, radioterapie sau ambele, daca nu puteti opera sau daca cancerul s-a raspandit. Acest lucru poate ajuta la controlul cresterii cancerului si la ameliorarea simptomelor.

Cancerul cailor biliare poate bloca canalele biliare si poate provoca icter (ingalbenirea pielii si a albului ochilor). Medicul dumneavoastra introduce de obicei un tub numit stent pentru a ameliora blocajul si a permite ca bila sa curga din nou in intestin.

In unele cazuri, daca nu a fost posibil sa puneti un stent, s-ar putea sa aveti o operatie pentru ameliorarea blocajului. Aceasta se numeste operatie de bypass.