Teste

De obicei, începeți să vă vedeți medicul de familie dacă aveți simptome. Vă examinează și s-ar putea să vă trimită la teste sau la un specialist.

S-ar putea să aveți unul sau mai multe dintre aceste teste pentru a afla cauza simptomelor dvs. sau pentru a afla dimensiunea cancerului și dacă s-a răspândit. Acest lucru vă spune stadiul cancerului.

Cunoașterea etapei îl ajută pe medicul dumneavoastră să decidă de ce tratament aveți nevoie.

Endoscopie

O endoscopie este un test pentru a privi în interiorul corpului tău. Medicul dumneavoastră poate preleva probe ale oricăror zone anormale (biopsii) în timpul endoscopiei.

Scanare CT

S-ar putea să aveți o scanare CT a stomacului, a pieptului și a zonei dintre șolduri (pelvis) pentru a afla unde este cancerul și dacă s-a răspândit.

Laparoscopie

Laparoscopia este o operație mică pentru a privi în abdomen (abdomen). Medicii îl folosesc pentru a afla dacă s-a răspândit cancerul din conducta alimentară (esofag).

Ecografie din interiorul corpului (EUS)

Este posibil să aveți o scanare cu ultrasunete endoscopică (EUS) dacă aveți cancer la esofag. Acest lucru este pentru a afla dimensiunea cancerului și dacă s-a răspândit.

PET-CT scanare

O scanare PET-CT combină o scanare CT și o scanare PET într-una. Poate arăta unde este cancerul esofagian și dacă s-a răspândit.