Nu incurcati hemoroizii cu alte afecțiuni
Cele mai multe simptome ale hemoroizilor sunt identice cu cele ale multor alte boli. Durerea, sângerarea și disconfortul anal pot fi sau nu cauzate de hemoroizi. Nu este dificil să confundați simptomele pentru astfel de boli, cum ar fi bolile intestinului, cancerele colorectale și bolile cu transmitere sexuală, cu cele ale hemoroizilor.
Trebuie să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră cu privire la orice semn sau simptom pe care credeți că îl aveți. Diagnosticul precoce este extrem de important. Medicul dumneavoastră vă poate aranja teste și examinări, și chiar o analiză completă și un examen medical, dacă crede că ar putea fi necesare, pentru a vă confirma afecțiunea. Acest lucru evită îngrijorarea și cheltuielile sau intervențiile chirurgicale inutile pentru dvs.
Diverse afecțiuni intestinale provoacă scurgeri anale incontrolabile. În mod similar, modificările caracteristicilor fecalelor, cum ar fi scaunul de gudron, scaunele de tip creion și înguste, și sângele din scaun sunt comune pentru diferite afecțiuni, cum ar fi colita sau bolile intestinale. Modificările mișcărilor intestinale sunt o caracteristică comună a numeroaselor afecțiuni.
Unele dintre afecțiunile medicale care au simptome care uneori se pot suprapune cu cele ale hemoroizilor includ boli inflamatorii intestinale, inclusiv:
- Condiții anorectale
- Boli cu transmitere sexuala
- Polipi și cancere
- Boli inflamatorii intestinale
Bolile inflamatorii intestinale frecvente includ boala Crohn și colita ulcerativă. Ambele boli provoacă inflamația țesutului digestiv. Boala Crohn provoacă inflamația intestinului subțire și a colonului. Provoacă blocarea intestinelor și a tractului digestiv. Se așteaptă ca acest lucru să ducă la infecție și fisuri, abcese și marcaje ale pielii. Acestea provoacă simptome similare cu hemoroizii, cum ar fi sângele în scaun, durere, mâncărime în regiunea anală și alte simptome similare. Pot fi confundate cu simptome hemoroidale.
Colita ulcerativă provoacă inflamații grave ale suprafeței colonului. Acest lucru provoacă sângerări și duce la sânge în scaun. Diareea este un simptom frecvent al colitei ulcerative. Acest lucru din nou ar putea provoca simptome similare cu hemoroizii.
Condiții anorectale
Abcesele, fisurile și fistulele sunt afecțiuni anorectale frecvente, cu simptome similare hemoroizilor. Un abces este un set de puroi datorat bacteriilor. Materialele fecale prinse în glandele mușchiului sfincterian al canalului anal pot provoca umflături și se dezvoltă o umflătură dureroasă. Acesta este doar un abces anorectal. Este esențial să localizați astfel de abcese și să le scurgeți. O ruptură a pielii a canalului anal este o fisură. O fisură profundă poate expune chiar mușchiul sfincterian. Contracția regulată a mușchilor anali agravează fisurile. Fisurile se dezvoltă datorită expulzării forțate a scaunelor dure sau datorită unei intervenții chirurgicale anale.
Simptomele frecvente ale fisurilor includ sânge în scaun, senzație de arsură înainte și după mișcări intestinale, durere și țesut umflat. Etichetele pentru piele sunt aceleași cu etichetele pentru piele hemoroidale. Din nou, tratamentele simple de auto-îngrijire, precum băile calde și cremele analgezice, pot aduce o ușurare temporară pentru hemoroizi. Deși fisurile se auto-vindecă în mod normal, intervenția chirurgicală ar putea deveni indispensabilă în cazuri specifice.
Abcesele netratate și nedrenate se dezvoltă în fistule. Infecția din abces se răspândește prin țesutul intern într-o deschidere externă supărătoare. Pus iese din aceste deschideri ale fistulei. Această afecțiune necesită o intervenție chirurgicală imediată. Simptomele sunt foarte asemănătoare cu hemoroizii.
Boli cu transmitere sexuala
Majoritatea bolilor cu transmitere sexuală, cum ar fi Chlamydia, verucile anale, sifilisul, gonoreea și herpesul, au simptome asemănătoare hemoroizilor. Chlamydia provoacă sângerări, infecții rectale, durere și secreții anale. Negii anali provoacă sângerări, mâncărime, creștere cărnoasă în canalul anal sau în apropierea anusului, durere și descărcare.
O infecție cu sifilis începe cu un ulcer. Dacă infecția este localizată în canalul anal, durerea poate provoca simptome similare cu hemoroizii. Gonoreea provoacă dureri extinse și descărcare. Herpesul provoacă dureri severe și mâncărimi la nivelul organelor genitale, sângerări, vezicule și dezvoltarea rănilor anale.
Polipi
Polipii sunt creșteri inofensive în mucoasele intestinale și rect. Cu toate acestea, acestea se dezvoltă în cancere colorectale. Polipii sunt descoperiți prin colonoscopii și examene medicale anuale. În mod normal, polipii descriu creșteri multiple. Unii polipi pot provoca descărcare de mucus, sângerări rectale, durere și modificări ale obiceiurilor intestinale. Îndepărtarea polipilor este esențială, deoarece nu este posibil să se analizeze care dintre aceștia s-ar putea dezvolta pentru a fi canceroși.
Cancerul colorectal este un cancer foarte frecvent și este al doilea cel mai important tip de cancer care duce la deces. Majoritatea cancerelor colorectale se dezvoltă din polipi.
Simptomele frecvente ale cancerului colorectal includ sângerări rectale, sânge în scaun, durere în rect, modificări regulate ale obiceiurilor intestinale, îndemnuri false de defecare, slăbiciune, scădere în greutate, proeminențe de deschidere anală, un ulcer în apropierea anusului și accese periodice de diaree și constipație. Acestea sunt foarte asemănătoare cu simptomele hemoroizilor. Este posibil să se rectifice simptomele cancerului colorectal prin consumul unei diete bogate în fibre. Acest lucru este din nou similar cu rectificarea simptomelor hemoroidale. Prin urmare, diferențierea dintre cancerul colorectal și simptomele hemoroidale poate fi dificilă, deoarece majoritatea simptomelor pot fi similare.