Mentinerea sanatatii cavitatii bucale

Igiena orală este cel mai important criteriu care menține o persoană sănătoasă. Menținerea unei guri curate și sănătoase poate preveni multe boli, dar cel mai des igiena dentară previne cariile dentare, bolile gingivale și respirația urâtă.

De ce este necesar să ții o gură sănătoasă?

Cercetările au descoperit că există o legătură între boala gingiilor și complicațiile de sănătate, cum ar fi problemele cardiace și accidentul vascular cerebral. Femeile cu parodontală (boala gingivală) au prezentat cazuri mai mari de copii prematuri și cu greutate redusă.

Potrivit altor studii de cercetare, s-a dovedit că peste 90% din bolile sistemice apar din igiena orală deficitară, inclusiv gura uscată, gingiile umflate, problemele gingiilor, ulcerele gurii. Bolile sistematice cauzate de igiena orală precară sunt cancerul oral, diabetul, afecțiunile cardiace, leucemia, cancerul renal și pancreatic. O igienă orală deficitară poate duce la dureri orale și faciale, probleme digestive.

Principalele beneficii ale menținerii unei guri curate și sănătoase

Boli ale gingiilor precum parodontita și gingivita poate duce la umflarea gingiei, care este o afecțiune supărătoare.

Păstrarea gurii și a dinților curate vă face să reduceți vizitele dentare pentru o curățare dentară.

Plasarea implanturilor dentare este într-adevăr o procedură dureroasă care ar putea fi evitată prin menținerea igienei orale. Nu este necesară deteriorarea sau extracția dinților atunci când se menține o sănătate orală bună.

Curățarea dentară regulată vă va reduce cheltuielile dentare. A avea un set de dinți fără pete vă îmbunătățește cu siguranță stima de sine. Inflamația cronică din parodontită dezvoltă probleme precum blocarea vaselor de sânge, afecțiuni cardiace.

Câteva sfaturi cheie pentru o gură sănătoasă

  • Aflați tehnica de periere și periați cel puțin dimineața și noaptea după mese
  • Curățați între dinți cel puțin o dată pe zi cu o perie sau ață dentară
  • Evitați fumatul, care ajută la reducerea șanselor de patare a dinților, pierderea dinților, afecțiuni ale gingiilor și cancer la gură
  • Folosiți o pastă de dinți cu fluor care intareste smalțul dinților și previne cariile
  • Trebuie să schimbați periuța de dinți cel puțin o dată la 2-3 luni pentru a avea o curățare adecvată
  • Vizitați medicul dentist cel puțin o dată la 6 luni și discutați cu el despre igiena orală