Interventie Chirurgicala – Urostomie (conducta ileala)

Dupa operatie pentru indepartarea vezicii urinare, aveti nevoie de un alt mod de a va colecta urina. Exista diferite moduri de a face acest lucru. Cel mai frecvent este sa faci o urostomie. Aceasta inseamna sa aveti o punga in afara corpului pentru a va colecta urina.

Chirurgul creeaza o noua deschidere (stoma) pentru trecerea urinei. Aceasta poate fi numita si o conducta ileala.

Procedura

Aveti aceasta operatie in timp ce dormiti, astfel incat sa aveti un anestezic general. Operatia dureaza intre 2 si 6 ore.

Urologul indeparteaza o mica bucata din intestinul subtire (ileon). Se unesc capetele taiate ale ileonului laolalta.

Chirurgul foloseste apoi aceasta bucata de ileon pentru a forma urostomia. Ei coase tuburile care transporta urina din rinichi (ureterele) intr-un capat al acestei bucati de ileon.

Apoi, chirurgul taie o mica gaura in suprafata burticii (abdomenului). Apoi scot celalalt capat deschis al bucatii de ileon prin aceasta gaura.

Acest lucru face o stoma. Stoma este de obicei pusa in dreapta butonului de burta (buric).

Dupa operatie, urina dvs. va curge pe uretere, prin bucata de ileon si va iesi prin stoma. Bucata de ileon este ca un canal (conducta). Deci, aceasta operatie este numita si o conducta ileala.

Dupa urostomie

Cand te trezesti din operatie, vei avea o multime de tuburi atasate la corpul tau. Nu va faceti griji, acest lucru va ajuta la recuperarea.

De asemenea, veti avea o punga impermeabila (punga de urostomie) peste stoma pentru a colecta urina. Geanta se lipeste peste stoma. Puteti goli punga de cate ori ati merge in mod normal la toaleta pentru a trece urina.

Asistenta dumneavoastra va va invata sa va ingrijiti stomacul inainte de a pleca acasa. De asemenea, veti avea numere de contactat atunci cand sunteti trimis acasa.

De obicei, va aflati in spital timp de 7 – 14 zile dupa operatie.