Examen pelvian sub anestezie

Acesta este un examen intern sub anestezie generală. Testul este pentru a verifica semnele de cancer răspândit în jurul colului uterin.

Examinarea include verificarea:

  • col uterin și vagin
  • pântec
  • vezică
  • rect

Medicul dumneavoastră (oncolog ginecologic) poate preleva probe de țesut (biopsii) în timpul testului, dacă este necesar.

Înainte de test

Medicul dumneavoastră vă va verifica dacă sunteți în formă și suficient de bine pentru un anestezic general.

A avea un anestezic general înseamnă că nu veți putea mânca sau bea pentru câteva ore înainte. De obicei, încetați să mâncați cu cel puțin 6 ore înainte de procedură. De obicei, puteți bea apă cu până la 2 ore înainte. Scrisoarea dvs. de numire vă va oferi instrucțiuni în acest sens.

Aveți nevoie de un intestin gol, astfel încât medicul dumneavoastră să vă poată verifica interiorul rectului. Așadar, este posibil să aveți nevoie de o clismă pentru a vă curăța intestinul înainte de test.

Procedura

În timpul anesteziei generale, în timp ce dormiți, medicul dumneavoastră vă introduce un specul în vagin pentru a-l menține deschis. Ei vă verifică colul uterin și vaginul pentru semne de răspândire a cancerului.

Trec printr-un telescop subțire, numit histeroscop, prin colul uterin până în uter. Apoi pun puțină fluidă sau gaz prin histeroscop pentru a vă umfla puțin uterul. Acest lucru le face mai ușor să vadă în interior și să vă examineze cu atenție uterul.

Pentru a-ți verifica vezica urinară, ți-au introdus un tub subțire cu o lumină și o cameră atașată (numită cistoscop) în uretra. Uretra este tubul care scurge urina din corpul dumneavoastră din vezică. Ei umple vezica cu lichid și verifică cu atenție căptușeala vezicii urinare.

Pentru a verifica interiorul rectului, medicul dumneavoastră folosește degetul înmănușat pentru a simți orice creștere. Sau folosesc un instrument numit proctoscop sau sigmoidoscop pentru a privi în interiorul intestinului.

Medicul dumneavoastră face biopsii ale oricăror zone anormale. Le trimit la laborator pentru a verifica celulele canceroase.

După testul tău

Odată ce ești treaz de anestezic, mergi la secție pentru a-ți reveni. Medicul dumneavoastră vă va spune dacă au făcut vreo biopsie.

S-ar putea să aveți o durere ușoară după test. Spuneți asistentei dumneavoastră dacă aveți vreo durere. Vă pot da analgezice.

Trebuie să stați în spital cel puțin câteva ore după un anestezic general. De obicei te duci acasă în aceeași zi. Nu te poți conduce cu mașina acasă după un anestezic. Așa că ai nevoie de cineva care să te ducă acasă și să stea cu tine peste noapte.

S-ar putea să aveți sângerări vaginale ușoare sau pete pentru câteva zile după biopsie. Evitați utilizarea tampoanelor în acest timp pentru a reduce riscul de infecție.

Riscuri posibile

O examinare pelviană sub anestezie generală este o procedură sigură, dar asistenta dumneavoastră vă va spune cu cine să contactați dacă aveți probleme după test. Medicul dumneavoastră se asigură că beneficiile efectuării unui examen pelvian sub anestezie generală depășesc orice riscuri posibile.

Infecţie

Există riscul de a avea o infecție în pelvis sau vezică urinară sau în piept (din anestezicul general). Medicul dumneavoastră vă va oferi antibiotice dacă se întâmplă acest lucru.

Sângerare

Există un risc mic de sângerare abundentă după acest test. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de o transfuzie de sânge sau de o operație.

Deteriorarea vezicii urinare sau a uterului

Există un risc mic de rănire a vezicii urinare sau a uterului în timpul testului. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să aveți nevoie de o altă operație.