Etapa 2

Cancerul ovarian în stadiul 2 este cancerul care a crescut în afara ovarelor și crește în bazin. Tratamentul este chirurgie și chimioterapie.

Stadiul unui cancer îi spune medicului cât de mult a crescut și dacă s-a răspândit. Testele și scanările pe care trebuie să le diagnosticați pentru cancer vă vor oferi câteva informații despre stadiu. Dar este posibil ca medicul dumneavoastră să nu vă poată spune stadiul exact până când nu vă operați.

Medicii folosesc un sistem simplu de stadializare de 1 până la 4 pentru cancerul ovarian. Se numește sistemul FIGO după autorii săi – Federația Internațională a Oncologilor Ginecologici.

Ce este etapa 2?

Cancerul ovarian în stadiul 2 este cancerul care a crescut în afara ovarului sau ovarelor și crește în zona înconjurată de oasele șoldului (pelvis). Pot exista și celule canceroase în abdomen.

Este împărțit în 2 grupe:

Etapa 2A  – cancerul a crescut în trompele uterine sau în uter

Etapa 2B  – cancerul a crescut în alte țesuturi din pelvis, de exemplu, vezica urinară sau rectul

Tratarea cancerului ovarian în stadiul 2

Medicii clasifică de obicei cancerul în stadiul 2 , cancer ovarian avansat.Este cancerul care s-a răspândit departe de ovar.

Principalele tratamente sunt chirurgia și chimioterapia. Tratamentul poate vindeca unele tipuri de cancer avansat. Dar dacă tratamentul nu te poate vindeca, scopul tratamentului este de a controla cancerul cât mai mult timp posibil.

Medicii specialiști iau în considerare mai mulți factori atunci când decid dacă puteți fi operați și dacă ar trebui să aveți chimioterapie înainte sau după operație. Acestea includ;

  • unde s-a răspândit cancerul
  • dacă chirurgul specialist (oncolog ginecologic) crede că poate elimina tot cancerul
  • sănătatea dumneavoastră generală

Ai putea avea;

  • chimioterapie după intervenție chirurgicală – aceasta se numește intervenție chirurgicală
  • chimioterapie înainte și după operație – medicii numesc uneori această intervenție chirurgicală de eliminare a intervalului (IDS)

Chimioterapie după operație

Aveți o intervenție chirurgicală de dezbatere ca prim tratament dacă sunteți suficient de bine și chirurgul specialist crede că pot elimina tot cancerul. Chirurgul elimină cât mai mult din cancer. După ce vă reveniți după operație, aveți chimioterapie. Aceasta se numește chimioterapie adjuvantă.

Chimioterapia adjuvantă are ca scop reducerea riscului de revenire a cancerului. Dacă chirurgul nu a putut elimina tot cancerul, chimioterapia își propune să micșoreze cancerul care a rămas în urmă. Unele femei pot fi supuse unei intervenții chirurgicale ulterioare.