Cine poate face un transplant de ficat?

S-ar putea să aveți un transplant de ficat dacă aveți:

  • o singură tumoare de cel mult 5 cm lățime
  • o singură tumoare de 5 până la 7 cm lățime și nu a crescut de cel puțin 6 luni
  • 3 tumori mici, fiecare nu mai mare de 3cm lățime

Un transplant de ficat nu este o opțiune dacă cancerul a crescut într-un vas de sânge sau s-a răspândit în afara ficatului. Acest lucru se datorează faptului că ar mai exista celule canceroase lăsate în urmă în organism după operație. Deci operația nu ar scăpa de tot cancerul.

Este posibil să nu puteți efectua un transplant de ficat dacă aveți ciroză hepatică foarte severă (cicatrici hepatice). Specialistul dvs. va trebui să decidă dacă ați fi suficient de bine pentru a trece prin operație și perioada de recuperare.

Evaluarea unui transplant de ficat

Înainte de a putea face un transplant, aveți o evaluare pentru a verifica cât de bine funcționează ficatul și dacă un transplant este cel mai bun tratament pentru dumneavoastră. De obicei, le aveți ca ambulator, dar este posibil să aveți nevoie de o scurtă ședere în spital pentru aceasta.

Aveți analize de sânge detaliate numite teste ale funcției hepatice, precum și o serie de alte teste, cum ar fi o scanare cu ultrasunete.

Efectuarea unui transplant de ficat implică o pregătire atentă de la mai mulți profesioniști din domeniul sănătății. Veți întâlni aceste persoane în timpul evaluării. Luați acest timp pentru a-i cunoaște și a pune cât mai multe întrebări doriți. Acest lucru vă ajută să intrați în operație simțindu-vă bine pregătiți.

Veți avea încă câteva teste înainte de operație, dacă dvs. și medicul dumneavoastră decideți să continuați transplantul de ficat. Acest lucru ar putea însemna intrarea în spital cu câteva zile înainte de operație.