Chirurgie pentru îndepărtarea unui membru (amputare)

O amputare a membrelor ar putea fi singura modalitate de a vindeca cancerul osos primar pentru unii oameni.

Această pagină este despre cancerul care începe în os (cancerul osos primar).

Dacă cancerul dumneavoastră s-a răspândit în os dintr-o altă parte a corpului, acesta se numește cancer osos secundar sau metastatic.

Ce este amputarea?

Amputarea înseamnă îndepărtarea completă a unei părți a corpului. De obicei, chirurgul îndepărtează mai degrabă o parte a brațului sau piciorului decât întregul membru.

Uneori amputarea este o intervenție chirurgicală extrem de majoră și implică îndepărtarea unui picior și a șoldului sau a unui braț și a umărului. Aceste operațiuni se numesc operațiuni de sfert sau de sfert. Un chirurg va face acest lucru numai dacă nu există altă opțiune pentru a elimina cancerul.

Poate fi o veste devastatoare să vi se spună că trebuie să pierdeți un braț sau un picior. Dar aceasta ar putea fi singura modalitate de a încerca să vă vindecați cancerul.

De ce s-ar putea să aveți nevoie de o amputare

S-ar putea să aveți nevoie să aveți o amputare, mai degrabă decât o intervenție chirurgicală care economisește membrele dacă:

  • cancerul a crescut în principalii nervi și vase de sânge din jurul tumorii osoase
  • ați dezvoltat o infecție după o intervenție chirurgicală de economisire a membrelor care a însemnat eliminarea osului fals
  • poziția tumorii înseamnă că intervenția chirurgicală de economisire a membrelor nu este posibilă din punct de vedere tehnic
  • nu este posibil să se elimine complet cancerul cu o intervenție chirurgicală de economisire a membrelor

Pregătindu-vă pentru operația dumneavoastră

Vă întâlniți echipa chirurgicală înainte de operație. Chirurgul vă vorbește despre riscuri și beneficii. Vă solicită să semnați un formular de consimțământ. Acesta este un moment bun pentru a pune toate întrebările de care aveți nevoie.

Ce se întâmplă

Ai operația într-o sală de operații. Înainte de a pleca, trebuie să îmbraci o rochie de spital. Apoi asistenta ta te duce la sala de operații. Au pus un tub mic într-o venă din partea din spate a mâinii. Anestezistul dumneavoastră vă oferă medicamentul anestezic prin tub și vă duceți la culcare.

Chirurgul dvs. vă îndepărtează parțial sau total brațul sau piciorul.

Îndepărtarea unui membru este o intervenție chirurgicală majoră. Echipa ta multidisciplinară va vorbi cu tine despre ce să te aștepți în timpul și după amputarea ta.

Dupa operatie

Echipa ta multidisciplinară (MDT) te va ajuta după amputarea ta. Aceasta include locuirea cu noua ta proteză, fizioterapie și reabilitare.

Riscuri posibile

Infecția este un risc cu orice intervenție chirurgicală osoasă și este un risc special pentru persoanele care urmează chimioterapie. Aveți antibiotice în timpul și după operație, pentru a încerca să reduceți riscul unei infecții.

Există și alte riscuri ale unei amputări. Medicul dumneavoastră le va vorbi cu dumneavoastră.

Medicii dvs. se vor asigura că beneficiile intervenției chirurgicale depășesc aceste riscuri posibile.