Chirurgie pentru ameliorarea simptomelor

Chirurgia poate fi utilizata pentru a ameliora simptomele, in cazul in care cancerul dumneavoastra nu poate fi indepartat complet. Dar acest lucru nu este comun.

Un blocaj al caii biliare poate provoca acumularea de bila in sange. Aceasta se numeste icter si poate provoca:

  • ingalbenirea pielii si a albului ochilor
  • mancarime
  • senzatie de imbolnavire
  • slabiciune si lipsa de energie
  • o senzatie de disconfort si curent

Unele persoane cu cancer al cailor biliare distale au un blocaj in care stomacul se uneste cu intestinul subtire (duodenul). Acest lucru poate opri golirea stomacului. Simptomele includ senzatia si rau.

Stenturi

Cea mai obisnuita modalitate de a ameliora un blocaj este de a introduce un tub in conducta biliara sau duoden. Tubul se numeste stent. Stentul tine conducta biliara sau duodenul deschis si permite continutul bilei sau stomacului sa curga din nou.

Interventie chirurgicala

Chirurgul dvs. va poate sugera sa aveti o interventie chirurgicala pentru a evita blocajul daca nu puteti avea un stent sau daca un stent nu a functionat.

Aceasta este o interventie chirurgicala abdominala, astfel incat veti avea o rana pe burta (abdomen). Chirurgul dvs. conecteaza zona de deasupra blocajului cu o parte a intestinului subtire numita jejun. Ei numesc aceasta operatie operatie de bypass.

Dupa o interventie chirurgicala abdominala, trebuie sa ramaneti in spital cel putin cateva zile in timp ce incepeti sa treceti peste operatie. Acest tip de interventie chirurgicala functioneaza aproape intotdeauna bine pentru ameliorarea simptomelor si va ajuta sa va imbunatatiti calitatea vietii. Este insa o operatiune mare si nu este potrivita pentru toata lumea. Medicul dumneavoastra va va vorbi despre riscurile si beneficiile operatiei.