Chirurgie pentru ameliorarea simptomelor

Daca nu puteti efectua o interventie chirurgicala pentru a elimina cancerul pancreatic, este posibil sa aveti in continuare o operatie care sa ajute la ameliorarea simptomelor sau la prevenirea unor probleme precum canal biliar Deschideti un articol glosar sau intestinului.

Ameliorarea icterului

Un blocaj al caii biliare cauzeaza icter.

Simptomele sunt:

  • greata
  • slabiciune si lipsa de energie
  • piele iritata
  • disconfort digestiv si vant
  • ingalbenirea pielii si a albului ochilor

Daca nu puteti face o interventie chirurgicala pentru a va indeparta cancerul, medicul dumneavoastra va poate sugera sa introduceti un tub pentru a tine conducta biliara deschisa. Acest tub se numeste stent. De obicei, nu aveti nevoie de o operatie pentru a pune un stent. Un medic specialist il poate pune in timpul unui endoscopie Deschideti un articol glosar sau prin piele, ghidat de raze X.

S-ar putea sa aveti o operatie care sa permita scurgerea bilei, ocolind canalul biliar blocat daca nu puteti avea un stent sau nu a functionat.

Chirurgul taie canalul biliar deasupra blocajului si il reconecteaza la intestinul subtire. Aceasta operatie se numeste coledochojejunostomie.

Acest lucru are aproape intotdeauna succes in ameliorarea icterului. Este o interventie chirurgicala abdominala, deci poate dura destul de mult sa treci peste. Dar poate face o diferenta in calitatea vietii tale.

Ameliorarea intestinului blocat
Daca intestinul subtire (duoden) devine partial sau complet blocat de cancer, va poate face foarte rau. Orice mancare sau bautura pe care o inghiti nu poate trece in intestin in mod normal. Se aduna in stomac si trebuie sa-l vomati din nou. Acest tip de varsaturi poate fi destul de puternic, dar simti usurare dupa o vreme.

S-ar putea sa aveti un stent (tub) introdus in duoden pentru al mentine deschis. In unele cazuri, poate fi posibil sa operati pentru a ocoli blocajul.

Chirurgul ataseaza partea de intestin subtire care se afla sub duoden direct la stomac. Acest lucru permite alimentelor digerate sa treaca prin intestin.

Aceasta operatie nu va va vindeca cancerul, dar va poate ajuta sa traiti o viata mai plina pentru mai mult timp. Va trebui sa discutati cu chirurgul dvs. despre ce ar putea realiza operatia pentru dvs. si despre cum va fi recuperarea dumneavoastra.