Beneficiile ceaiului verde sunt cunoscute de zeci de ani. Dar acum un super ceai care a apărut încet din Japonia, numit Matcha, câștigă din ce în ce mai multă atenție. Matcha este cultivat de fermierii locali folosind metode tradiționale, de la cultivare până la măcinare. A fost folosit în mod tradițional pentru aromatizarea și vopsirea alimentelor, cum ar fi înghețata de ceai verde și tăiței soba.

În 2003, Universitatea din Colorado a publicat un raport despre potența și concentrația EGCG, un puternic anti-oxidant găsit în ceaiul verde. Cercetătorii au descoperit că Matcha conținea de până la 137 de ori mai mult EGCG decât ceaiul verde obișnuit.

Iată câteva dintre avantajele uimitoare ale EGCG în Matcha, în special despre cancerul de sân. Există nenumărate studii care demonstrează puterea EGCG ca Terminator eficient al tumorii. Iată doar câteva:

1. Suprimă inflamația și mediatorii estrogeni agresivi din țesutul mamar.

2. Provoacă moartea celulelor Cancerului de sân

3. Suprimă noul flux de sânge care alimentează tumoarea Cancerului de sân

4. Inversează modificările epigenetice și previne deteriorarea ADN-ului care se observă adesea în cancerul de sân

5. Suprimă producția de celule stem în cancerul de sân uman

În afară de a fi un Cancer Buster, Matcha găzduiește o serie de alte beneficii pentru sănătate.

– Este o puternică centrală anti-oxidantă, având un scor ORAC mai mare decât afinele și rodia.

– Conține de 5 ori mai mult L-teanină în comparație cu alte ceaiuri verzi, un aminoacid care creează unde alfa în creier care induce relaxarea.

– S-a demonstrat că Matcha îmbunătățește rezistența fizică până la 24%.

– Crește metabolismul și arde grăsimile.

– Clorofila detoxifică metalele grele și substanțele chimice toxice.

– Un pahar de Matcha este echivalent cu 10 pahare de ceai verde în ceea ce privește valoarea sa nutritivă și conținutul de anti-oxidant.

– Matcha conține antioxidanți, vitamina C, tocoferoli, carotenoizi, seleniu, zinc, crom și mangan.

– Credeți sau nu, acest ceai are un conținut ridicat de fibre solubile și insolubile, ceea ce este excelent pentru nivelul de colon și colesterol.