Ce sunt tumorile cerebrale?

O tumoare pe creier este o colectie de celule cerebrale care au crescut fara control.

Corpul nostru este format din miliarde de celule care nu pot fi vazute decat la microscop. In mod normal, celulele se impart doar pentru a inlocui celulele vechi si uzate. O tumoare pe creier se dezvolta atunci cand ceva din interiorul unei celule nu merge bine, ceea ce face ca celula sa se divizeze pana cand formeaza o bucata sau o tumora.

Tumorile care incep in creier sunt numite tumori cerebrale primare.
Acest lucru este diferit de cancerele care s-au raspandit in creier din alta parte a corpului. Acestea sunt numite cancere secundare ale creierului sau metastaze ale creierului. Informatiile de pe aceasta pagina se refera la tumorile cerebrale primare.

Creierul este format din diferite tesuturi si celule care se pot dezvolta in diferite tipuri de tumori. Exista peste 130 de tipuri diferite de tumori cerebrale.

Tumori cerebrale canceroase sau necanceroase

In general, tumorile cerebrale pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase).

Tumori benigne ale creierului

Tumorile benigne cresc de obicei incet. Este mai putin probabil sa revina dupa tratament sau sa se raspandeasca in alte parti ale creierului. Medicul dumneavoastra se poate referi la unele tumori benigne ale creierului ca fiind de grad scazut.

Tumori cerebrale maligne

Tumorile maligne ale creierului cresc mai repede decat tumorile benigne. Este mai probabil sa revina dupa tratament si sa se raspandeasca in alte parti ale creierului. Medicul dumneavoastra se poate referi la tumorile maligne ale creierului ca fiind de grad inalt.

Creierul si maduva spinarii

Creierul si maduva spinarii formeaza sistemul nervos central (SNC). SNC este alcatuit din diferite tipuri de celule si tesuturi. Tumorile cerebrale sunt denumite de obicei dupa celula sau tesutul in care au inceput.