Operatie – Husa sigmoida recto

O punga sigmoida recto este atunci cand pasajul din spate (rect) este transformat intr-o punga pentru a colecta urina ca o vezica. Dupa aceasta interventie chirurgicala, trimiti urina cu fecale din rect.

Aceasta operatie se mai numeste si Mainz 2 sau o procedura de uretersigmoidostomie. Acesta este efectuat de chirurgi specialisti.

Cine poate avea o punga sigmoida recto?

O punga rectosigmoida nu este potrivita pentru toata lumea. S-ar putea sa aveti acest tip de interventie chirurgicala daca:

  • cancerul dumneavoastra este in stadiul T3 sau mai putin
  • muschiul din fundul tau care iti controleaza miscarile intestinale (sfincterul anal) functioneaza bine
  • intestinele functioneaza bine si nu aveti alte probleme intestinale, cum ar fi boala Crohn sau o interventie
  • chirurgicala anterioara a intestinului
  • rinichii tai functioneaza bine
  • nu ati avut si nu veti avea radioterapie in zona pelviana

Procedura

Aveti aceasta operatie in timp ce dormiti, deci veti avea un anestezic general. Aceasta operatie poate dura intre 2 si 6 ore.

Chirurgul transforma rectul intr-o punga. Fac acest lucru adaugand o bucata de intestin luata de sus.

Apoi, ataseaza tuburile care transporta urina in jos de la rinichi (ureterele) la punga. Punga colecteaza urina. Folosesti muschiul din fund (sfincterul anal) pentru a-l tine.

Dupa punga sigmoida recto

Cand te trezesti din operatie, vei avea o multime de tuburi atasate la corpul tau. Nu va faceti griji, acest lucru va ajuta la recuperarea. Aceste tuburi vor scadea treptat mai putin pe masura ce va recuperati si va pregatiti sa mergeti acasa.

Veti fi in spital aproximativ 1 pana la 2 saptamani dupa aceasta operatie.

Veti merge acasa cu un tub pentru a va scurge urina (cateterul) pana cand noua dvs. vezica urinara se va vindeca. La urmatoarea intalnire cu chirurgul, ei se vor asigura ca nu exista scurgeri la imbinari. Daca nu exista scurgeri, acestea va scot cateterul.

Exista riscul de a dezvolta cancer intestinal dupa acest tip de operatie. Dupa aceasta operatie, veti face controale regulate cu medicul dumneavoastra. De obicei, aveti o procedura anuala numita sigmoidoscopie flexibila pentru a va verifica intestinul pentru semne de cancer.

Trecerea urinei

Urina dvs. va trece acum in noua punga, apoi prin rect. La inceput, iti va lua timp sa obtii controlul asupra acestui lucru, deci este posibil sa ai unele accidente (sa fii incontinent). Poate doriti sa purtati tampoane la inceput pana cand veti obtine un control bun.

Trebuie sa mergi la toaleta foarte des pentru a incepe pana cand vei invata sa controlezi muschiul din fund (sfincterul anal).

Noua punga trebuie, de asemenea, sa invete sa se intinda, astfel incat sa poata pastra cantitati mai mari de urina. In cele din urma, veti trece urina mai rar in timpul zilei si al noptii. Nu exista un timp exact cu privire la cat timp va va lua pentru a obtine un control bun. Pentru unii, poate dura saptamani sau chiar luni.

Este important sa beti multe lichide pentru a preveni infectiile renale dupa aceasta operatie. Intestinul tau face ca mucusul sa atraga bacteriile in mod natural, bacteriile pot calatori ureterele pana la rinichi din intestin si pot provoca infectii.

Ți a fost de ajutor acest articol?