Interventie chirurgicala – Reconstructia vezicii urinare

Chirurgul dvs. va poate face o noua vezica (neo vezica) dintr-o bucata din intestin. Aceasta inseamna ca treceti urina la fel ca inainte.

Chirurgul iti ia vechea vezica in aceeasi operatie. Aceasta se numeste cistectomie.

Cine poate avea reconstructia vezicii urinare?

O reconstructie a vezicii urinare nu este potrivita pentru toata lumea. Este posibil sa aveti acest tip de interventie chirurgicala daca:

  • ai un risc scazut de revenire a cancerului
  • cancerul nu v-a afectat uretra
  • intestinele dvs. functioneaza bine si nu sunt afectate de alte probleme, cum ar fi boala Crohn sau o interventie chirurgicala anterioara a intestinului
  • rinichii tai functioneaza bine
  • nu ati avut si nu veti avea radioterapie in zona pelviana

Aceasta operatie este mai complicata decat alte tipuri de interventii chirurgicale pentru cancerul de vezica invaziva. Unii oameni au nevoie de o interventie chirurgicala suplimentara pentru a corecta problemele ulterior.

Procedura

Aveti aceasta operatie in timp ce dormiti, astfel incat veti avea un anestezic general. Operatiunile dureaza intre 2 si 6 ore.

Exista mai multe moduri de a face aceasta operatiune. De obicei, chirurgul foloseste o parte din intestinul subtire pentru a face o noua vezica urinara. Apoi coase pe noua vezica:

  • tuburile care transporta urina in jos din rinichi (uretere)
  • partea ramasa a tubului care transporta urina din corp (uretra)

Odata vindecat, urina curge pe uretere in mod normal si se colecteaza in punga formand noua dvs. vezica.

Dupa reconstructia vezicii urinare

Cand te trezesti din operatie, vei avea o multime de tuburi atasate la corpul tau. Nu va faceti griji, acest lucru va ajuta la recuperarea. Aceste tuburi vor scadea treptat mai putin pe masura ce va recuperati si va pregatiti sa mergeti acasa.

Veti fi in spital intre 1 si 2 saptamani dupa aceasta operatie.

Chirurgul dvs. va lasa un cateter la locul sau timp de cateva saptamani. Acest lucru va permite sa va scurgeti urina pana cand se imbina noua vezica urinara.

La cateva saptamani dupa ce pleci acasa, te vei intoarce la spital pentru o zi sau cam asa. Medicul dumneavoastra va va verifica daca noua vezica nu se scurge din articulatii. Daca nu este, scoateti cateterul. Apoi veti invata cum sa va goliti noua vezica.

Golirea vezicii urinare

Cand doriti sa treceti urina, va tineti respiratia si va impingeti in jos in abdomen (abdomen). Este cam ca si cum ai impinge pentru a-ti deschide intestinele, dar folosesti muschii mai aproape de partea din fata a burtii in locul celor din apropierea pasajului din spate. S-ar putea sa auzi asta numita manevra Valsalva.

Trebuie sa va amintiti sa mergeti la toaleta si sa faceti acest lucru in mod regulat. Nu veti avea sursa nervoasa care va spunea cand vezica este plina. Se va simti diferit de cum o facea inainte.

La inceput, va trebui sa va goliti noua vezica mai des, deoarece invata sa se intinda si sa se umple cu diferite cantitati de urina. Poate dura putin timp pana se intinde vezica.

Nu este neobisnuit sa scurgeti urina din noua dvs. vezica (sa fiti incontinent) mai ales noaptea cand dormiti. Poate fi dificil sa inveti sa treci urina in mod natural, asa ca va trebui sa pui in mod regulat un cateter in noua vezica pentru a o scurge.

Ți a fost de ajutor acest articol?