Interventie chirurgicala – Diversiune urinara pe continent

O diversiune urinara pe continent este o punga interna facuta pentru a va tine urina. Chirurgul dvs. face o noua deschidere numita stoma pe burta (abdomen) pentru ca urina sa treaca.

Acest mod de colectare a urinei va permite sa controlati (sa fiti continent) cand iese urina. Nu trebuie sa purtati o punga pentru a colecta urina, asa cum ati face dupa o urostomie. Treceti un tub subtire (cateter) in stoma pentru a trece urina.

Este o operatie mai dificila decat o urostomie si este mai putin frecvent utilizata de un chirurg specialist pentru a o efectua. Deoarece operatia este mai complicata, aproximativ 1 din 5 persoane au nevoie de interventii chirurgicale suplimentare pentru a corecta problemele ulterior.

Procedura

Aveti aceasta operatie in timp ce dormiti, deci veti avea un anestezic general. Operatia dureaza intre 2 si 6 ore.

Aveti aceasta operatie in acelasi timp cu o interventie chirurgicala pentru indepartarea vezicii urinare (cistectomie). Exista 3 parti ale operatiunii de deviere urinara a continentului. Acestea sunt:

1 .facand o punga pentru colectarea urinei
2. realizarea unui tub pentru conectarea pungii la deschiderea de pe peretele abdomenului
3. realizarea deschiderii pe peretele abdomenului (stoma)

Chirurgul iti ia o bucata din intestin si o transforma intr-o punga in corpul tau. Aceasta se numeste punga interna de urina. Va ataseaza ureterele la punga. Acestea sunt tuburile care transporta urina din rinichi.

Apoi chirurgul realizeaza un tub pentru a conecta punga la peretele burticii. Pot folosi o bucata de intestin, apendicele, ureterul, uretra sau trompa uterina.

De asemenea, va taie o mica deschidere pe suprafata abdomenului. Aceasta se numeste stoma. Partea intestinului in care se unesc intestinul gros si subtire este introdusa in aceasta gaura. Exista o valva naturala in aceasta parte a intestinului care mentine stomatul inchis. Urina nu se scurge din stoma.

De obicei, chirurgul face stomacul sub butonul abdomenului (buric), astfel incat sa nu apara sub haine. Veti intalni asistenta medicala specializata inainte de operatie pentru a vorbi despre cel mai bun loc pentru stomacul dumneavoastra. Odata ce se decide ca iti vor marca locul pe burta pentru a-ti ghida chirurgul.

Dupa operatie

Cand te trezesti din operatie, vei avea o multime de tuburi atasate la corpul tau. Nu va faceti griji, acest lucru va ajuta la recuperarea. Acestea vor iesi treptat in timp.

De obicei, va aflati in spital aproximativ 1 pana la 2 saptamani dupa aceasta interventie chirurgicala.

Veti avea un tub subtire (cateter) care ramane pe loc timp de aproximativ 6 saptamani pentru a va scurge urina in timp ce noua punga, tub si stoma se vindeca. Dupa acest timp, veti reveni la spital si cateterul va fi indepartat. Asistenta va va invata cum sa va goliti singur stomacul.

Ți a fost de ajutor acest articol?