Teste pentru aflarea stadiului cancerului vaginal

Stadiul unui cancer iti spune cat de mare este si daca s-a raspandit. Stiind acest lucru, medicul dumneavoastra poate decide ce tratament aveti nevoie.

Pentru a afla stadiul cancerului, este posibil sa aveti nevoie de unul sau mai multe teste. Este posibil sa aveti si unele dintre aceste teste daca aveti simptome care ar putea fi un semn ca cancerul dvs. a revenit dupa tratament.

Examinarea interna sub anestezie

S-ar putea sa aveti un examen intern sub un anestezic general. Aceasta este pentru a verifica semnele de cancer raspandit in jurul vaginului.

Examinare RMN

O scanare RMN creeaza imagini folosind magnetismul si unde radio. Va poate ajuta sa aflati unde este cancerul si daca s-a raspandit.

Radiografie toracica pentru cancer vaginal

Ghidul dvs. despre ceea ce sunt radiografiile toracice si de ce s-ar putea sa aveti unul pentru a stadi cancerul vaginal

Scanare CT

O scanare CT este un test care utilizeaza raze X si un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului.

PET-CT scanare

O scanare PET-CT combina o scanare CT si o scanare PET intr-una. Ofera informatii detaliate despre cancerul dumneavoastra.

Ți a fost de ajutor acest articol?