Teste pentru cancerul uterin

Medicul dvs. de familie ar putea aranja sa aveti teste sau va poate adresa unui specialist. Specialistul va va pune intrebari si va va examina, inclusiv un examen pelvian. Apoi ar putea organiza unul sau mai multe dintre aceste teste.

Ecografie transvaginala

O scanare cu ultrasunete este o procedura care utilizeaza unde sonore de inalta frecventa pentru a crea o imagine a pantecului dumneavoastra. Este de obicei primul test pe care il aveti.

Biopsia mucoasei uterine

Singura modalitate de a diagnostica cu siguranta cancerul uterin este de a lua un esantion de tesut care acopera uterul. Aceasta se numeste biopsie endometriala.

Analize de sange pentru cancerul uterin

Testele de sange va pot verifica starea generala de sanatate, de exemplu nivelul celulelor sanguine si cat de bine functioneaza ficatul si rinichii.

CT pentru cancer de uter

O scanare CT este un test care utilizeaza raze X si un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului. S-ar putea sa aveti unul pentru a afla mai multe despre unde este cancerul si daca s-a raspandit.

RMN pentru cancer de uter

O scanare RMN creeaza imagini folosind magnetismul si unde radio. Va poate ajuta sa aflati unde este uterul cancerului, cat de mare este si daca s-a raspandit.

PET-CT pentru cancer de uter

O scanare PET-CT combina o scanare CT si o scanare PET intr-una pentru a oferi informatii detaliate despre cancerul dumneavoastra.

Radiografie toracica atunci cand aveti cancer de uter

S-ar putea sa aveti o radiografie toracica inainte de a va opera pentru cancerul uterin. Aceasta este pentru a verifica daca plamanii arata sanatos inainte de a fi operat si pentru a verifica daca cancerul s-a raspandit in plamani.

Ți a fost de ajutor acest articol?