Chirurgie pentru eliminarea cancerului secundar

Uneori este posibil sa aveti o interventie chirurgicala pentru cancerul de rinichi care s-a raspandit in alta parte a corpului.

Ce este cancerul avansat?

Cancerul de rinichi este numit avansat daca s-a raspandit in alta parte a corpului. S-ar putea sa-l auziti si numit cancer secundar sau metastaza. Cancerul dumneavoastra poate fi avansat atunci cand sunteti diagnosticat pentru prima data.

Chirurgie pentru cancer avansat

Eliminarea cancerului care s-a raspandit (cancer secundar) este o interventie chirurgicala foarte specializata. Devine din ce in ce mai frecvent, deoarece este posibil sa incetineasca cresterea cancerului.

Operatia are ca scop sa va ajute sa traiti mai mult si sa aveti o calitate a vietii mai buna.

Tipuri de interventii chirurgicale

Medicul dumneavoastra va poate sugera o interventie chirurgicala in cazul in care cancerul dumneavoastra a revenit in zona rinichilor. Sau daca s-a raspandit doar intr-o alta parte a corpului, cum ar fi plamanii sau ficatul.

Este posibil sa doreasca sa elimine fie:

rinichiul tau sau
rinichiul si cancerul secundar

Chiar daca va poate fi indepartat doar rinichiul, acesta poate incetini cresterea cancerului si va poate mentine intr-o stare de sanatate rezonabila mai mult timp.

Cancerele de rinichi pot provoca simptome precum temperaturi ridicate (febra), slabiciune, dureri musculare si probleme nervoase. Chirurgia poate ajuta la controlul acestor simptome.

In unele cazuri, ar putea fi posibil sa se vindece un cancer prin indepartarea unei singure zone de raspandire a cancerului. Este posibil sa aveti cancer secundar de rinichi eliminat din:

  • plaman
  • ficat
  • os (in situatii rare)
  • creier
  • piele

Specialistul dvs. va va prezenta situatia individuala si daca sunteti intr-o forma fizica buna pentru a fi operat.

Tipurile de interventii chirurgicale pentru indepartarea cancerului secundar sunt toate foarte diferite intre ele. Acestea variaza in functie de situatia dumneavoastra medicala individuala.

Ți a fost de ajutor acest articol?