Chirurgie pentru indepartarea testiculelor (orhidectomie)

S-ar putea sa aveti o operatie de indepartare a testiculelor (orhidectomie). Testiculele produc testosteron, care poate ajuta la cresterea cancerului de prostata. Deci indepartarea testiculelor poate ajuta la controlul cresterii cancerului de prostata. Dupa indepartarea testiculelor, nivelul de testosteron din sange scade rapid.

Indepartarea testiculelor este un tip de terapie hormonala pentru cancerul de prostata. Nu este un tratament obisnuit. Este mai probabil sa aveti injectii sau tablete pentru a reduce nivelul de testosteron din sange.

Unii barbati prefera sa faca aceasta interventie chirurgicala, deoarece este o singura procedura in comparatie cu injectiile regulate. Orhidectomia nu este reversibila.

Procedura

Indepartarea testiculelor este o operatie simpla. Veti fi internat in spital. Majoritatea barbatilor raman peste noapte, dar s-ar putea sa puteti merge acasa in aceeasi zi.

Inainte de procedura

Aveti o orhidectomie sub anestezie generala. Veti fi adormit pentru intreaga operatiune. Sau s-ar putea sa aveti un anestezic coloanei vertebrale. Asta inseamna ca esti treaz, dar ai o injectie anestezica in coloana vertebrala. Nu puteti simti nimic sub nivelul soldurilor.

In timpul procedurii

Chirurgul face o mica taietura in zona inghinala si indeparteaza testiculele. Dupa indepartarea testiculelor, acestea pot introduce testicule false (proteze), astfel incat scrotul dvs. sa arate si sa se simta la fel.

Este posibil sa aveti o operatie mai mica pentru a elimina doar partea interioara a testiculelor. Aceasta este o orhidectomie subcapsulara. Nu aveti nevoie de o proteza dupa aceasta operatie.

Dupa procedura

Este posibil sa aveti un anumit disconfort dupa operatie. Veti avea cateva cusaturi pe scrot. De obicei, acestea sunt absorbabile. Deci, nu au nevoie de eliminare. Puteti merge acasa in aceeasi zi sau puteti ramane in spital peste noapte.

Riscuri posibile

Medicii dvs. se vor asigura ca beneficiile interventiei chirurgicale depasesc aceste riscuri posibile:

-bufeuri
-probleme de erectie

Ți a fost de ajutor acest articol?