Teste

S-ar putea sa aveti unul sau mai multe teste pentru a diagnostica cancerul pancreatic. Apoi, aveti alte teste pentru a afla dimensiunea cancerului si daca acesta s-a raspandit in alte parti ale corpului (stadiul cancerului).

Analize de sange pentru cancer pancreatic

S-ar putea sa vi se efectueze analize de sange pentru a afla cauza simptomelor. De asemenea, aveti teste periodice de sange inainte, in timpul si dupa tratamentul pentru cancerul pancreatic.

Scanare CT

O scanare CT este un test care utilizeaza raze X si un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului. Este unul dintre cele mai frecvente teste pentru cancerul pancreatic.

Ecografie abdominala pentru cancer pancreatic

Este posibil sa aveti o ecografie a abdomenului. Acest lucru este cel mai probabil daca aveti ingalbenirea pielii sau a ochilor (icter).

Biopsie pentru cancer pancreatic

Exista diferite moduri de a lua un esantion de celule (biopsie) pentru a verifica cancerul pancreatic.

Ecografie endoscopica

Acest test combina o ultrasunete si endoscopie pentru a va uita la conducta alimentara, stomacul, pancreasul si ganglionii limfatici din apropiere.

RMN si scanare MRCP

Este posibil sa aveti o scanare RMN sau un tip de RMN numit MRCP, pentru a afla daca aveti cancer pancreatic. Sau s-ar putea sa o aveti pentru a afla dimensiunea unui cancer si daca s-a raspandit.

ERCP

ERCP reprezinta pancreatografia endoscopica retrograda cu colangio. Poate ajuta la diagnosticarea afectiunilor ficatului, cailor biliare, pancreasului sau vezicii biliare.

Laparoscopie

Laparoscopia este o mica operatie pentru a privi in interiorul abdomenului. S-ar putea sa o aveti pentru a afla daca aveti cancer pancreatic. Sau pentru a verifica daca s-a raspandit un cancer.

PET-CT scanare

O scanare PET-CT combina o scanare CT si o scanare PET. Ofera informatii detaliate despre cancerul dumneavoastra. S-ar putea sa o aveti pentru a vedea daca s-a raspandit cancerul pancreatic.

Ți a fost de ajutor acest articol?