Etapa 4

Cancerul ovarian în stadiul 4 s-a răspândit în alte organe ale corpului, cum ar fi ficatul sau plămânii. Principalele tratamente sunt chimioterapia și chirurgia. 

Stadiul unui cancer îi spune medicului cât de mult a crescut și dacă s-a răspândit. Testele și scanările pe care trebuie să le diagnosticați pentru cancer vă vor oferi câteva informații despre stadiu. Dar este posibil ca medicul dumneavoastră să nu vă poată spune stadiul exact până când nu vă operați.

Medicii folosesc un sistem simplu de stadializare de 1 până la 4 pentru cancerul ovarian. Se numește sistemul FIGO după autorii săi – Federația Internațională a Oncologilor Ginecologici.

Ce este etapa 4?

Cancerul ovarian în stadiul 4 este cancerul  care s-a răspândit la alte organe ale corpului la o anumită distanță de ovare, cum ar fi ficatul sau plămânii. 

Este împărțit în 2 grupe:

Etapa 4a – cancerul a provocat o acumulare de lichid în mucoasa plămânilor (numită pleură). Aceasta se numește revărsat pleural.

Etapa 4b –  cancerul s-a răspândit la:

  • interiorul ficatului sau splinei
  • ganglioni limfatici în afara abdomenului
  • alte organe precum plămânii

Tratarea cancerului ovarian în stadiul 4

Cancerul ovarian în stadiul 4 este clasificat drept cancer avansat (metastatic).In cazul acesta cancerul s-a răspândit de la ovar la alte organe ale corpului, cum ar fi ficatul sau plămânii.

Scopul tratamentului este de a controla cancerul cât mai mult timp posibil și de a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

Principalele tratamente sunt chirurgia și chimioterapia. Unele femei au vizat tratamentul medicamentos împotriva cancerului sau radioterapia.

Ți a fost de ajutor acest articol?