Simptome și diagnosticarea

Obțineți informații despre posibilele simptome ale cancerului intestinului subțire și despre testele pe care le-ați putea avea.

Simptome

Simptomele cancerului intestinului subțire includ:

  • durere sau nodul în burtă (abdomen)
  • pierdere în greutate
  • senzație și rău
  • diaree
  • oboseală
  • poo negru închis, din cauza sângerării în intestinul subțire
  • blocarea intestinului
  • un număr scăzut de celule roșii din sânge (anemie) din cauza sângerării

Simptomele cancerului intestinului subțire pot fi vagi. Simptomele pot fi, de asemenea, simptome ale altor afecțiuni, cum ar fi boala intestinului iritabil sau boala inflamatorie a intestinului, dar este important să vă adresați medicului dumneavoastră.

Poate fi dificil să diagnosticați cancerul intestinului subțire, deoarece intestinul subțire se află în partea centrală a tractului digestiv, astfel încât medicul dumneavoastră poate fi dificil de examinat. Realizarea de fotografii, de exemplu o scanare CT a intestinului subțire poate fi dificilă.

Medicul dumneavoastră vă va aranja să faceți câteva teste, dacă aveți simptome care sugerează cancerul intestinului subțire. Testele îl vor ajuta pe medic să vadă orice nodul sau creșterea în intestin. Adesea medicii nu vor putea pune un diagnostic până când nu veți fi operați pentru a elimina o bucată.

Teste pe care le-ați putea avea

Testele pe care le-ați putea include includ:

Radiografie cu bariu

Beți un lichid alb numit bariu (care apare pe raze X) și apoi aveți raze X pentru a vedea cum se mișcă prin intestin.

Analize de sange

Trebuie să verificați numărul scăzut de celule roșii (anemie) și să vedeți cât de bine funcționează ficatul. Și pentru a verifica cantitatea de diferite substanțe din sânge. Nivelurile anumitor substanțe pot fi anormale în cazul unor tipuri de cancer.

Endoscopie

S-ar putea să aveți o endoscopie. Aceasta implică un medic specialist care se uită la intestinul subțire cu o cameră foto. Vor pune un tub cu un aparat foto pe capăt, pe gură și gât. 

Scanare CT

O scanare CT poate arăta unde este cancerul și dacă există semne că cancerul s-a răspândit în orice altă parte a corpului.

Endoscopie capsulara

Înghițiți o capsulă mică, care conține o cameră foto și o sursă de lumină și face fotografii ale intestinului în timp ce traversează.

Enteroscopie cu balon dublu

Un DBE este un tip de endoscopie. De obicei, veți avea mai întâi o endoscopie cu capsule și apoi un DBE ca urmărire.

Un endoscop (un profesionist specializat în domeniul sănătății) introduce un mic tub flexibil, prin gură sau prin pasajul din spate (rect). Are dimensiunea unui creion și are 2 baloane mici pe el. Tubul se numește enteroscop cu balon dublu.

Acest lucru le permite să examineze intestinul subțire și să facă o biopsie, dacă este necesar.

RMN

RMN înseamnă imagistica prin rezonanță magnetică. Produce imagini din unghiuri din jurul corpului și prezintă țesuturile moi foarte clar.

Ecografie

Ecografiile folosesc unde sonore de înaltă frecvență pentru a construi o imagine a interiorului corpului.

Undele sonore sări de pe organele din interiorul corpului, iar microfonul le ridică. Microfonul se conectează la un computer care transformă undele sonore într-o imagine de pe ecran.

Ți a fost de ajutor acest articol?