Fibroamele sunt tumori necanceroase care se dezvoltă în stratul muscular al uterului. Acestea pot provoca infertilitate prin deranjarea mucoasei uterului sau prin comprimarea trompelor uterine. Dacă apare concepția, acestea pot provoca avort spontan. Multe femei și-au micșorat cu succes fibromele cu tratament natural al fibromului folosind remedii pe bază de plante. Vom discuta despre 3 ierburi bine cunoscute pe care le puteți încerca înainte de a apela la operație.

Tratamentul modern al fibroamelor utilizează laser sau ultrasunete care micșorează tumora, dar acestea pot reapărea. Embolizarea arterei uterine (EAU) blochează alimentarea cu sânge a unui fibrom, determinând micșorarea acestuia. În unele cazuri, fibromul trebuie îndepărtat din stratul muscular al uterului prin intervenție chirurgicală. În cazurile severe, poate fi necesară îndepărtarea întregului uter (histerectomie).

Se crede că cauza fibroamelor este hormonală și tind să se micșoreze sau să dispară după menopauză, cu excepția cazului în care o femeie ia terapie de substituție hormonală. Fibroamele sunt de obicei cauzate de niveluri excesive de estrogen cauzate de un dezechilibru hormonal. Luarea pilulei contraceptive poate fi un factor. Dar, se crede că expunerea la estrogeni din mediu cunoscuți sub numele de xenoestrogeni poate juca un rol.

Xenoestrogenii provin din substanțe chimice precum pesticidele și cele utilizate în industria plasticului. De asemenea, intră în lanțul alimentar și sunt prezente în produsele lactate și în grăsimea cărnii. Unii ginecologi au legat o dietă bogată în carne, zahăr și produse lactate, în special brânză și înghețată, cu dezvoltarea fibroamelor.

Unele femei le pot avea fără să știe până nu sunt examinate pentru infertilitate, avort spontan sau perioade grele și dureroase. În unele cazuri, pot crește până la o dimensiune în care provoacă durere și un abdomen umflat, ceea ce poate face o femeie să pară gravidă.

Tratamentul natural cu fibroame poate ajuta la reducerea dimensiunii acestora sau cel puțin la prevenirea creșterii acestora. De asemenea, pot reduce sângerările abundente care sunt adesea asociate cu fibroamele uterine. De asemenea, este important ca tratamentul natural al fibromului să echilibreze hormonii și să detoxifice estrogenul din mediu.

Agnus Castus

Agnus Castus, cunoscut și arborele cast, ajută la echilibrarea hormonilor prin reducerea nivelului de estrogen în timp ce crește progesteronul. Efectul său este asupra glandei pituitare care guvernează hormonii și este adesea utilizat în tratamentul pe bază de plante al sindromului pre-mentrual. Planta are un efect antiinflamator puternic care ajută la micșorarea fibroamelor.

Rădăcină de brusture

Rădăcina de brusture este un purificator de sânge. Ajută ficatul să detoxifice excesul de estrogen și xenoestrogeni. Are proprietăți diuretice care ajută organismul să scape de apa reținută, reducând balonarea și umflarea. Conține o substanță naturală care inhibă creșterea fibroamelor și proprietățile sale antiinflamatoare le micșorează.

Trifoi roșu

Trifoiul roșu este un alt remediu din plante care curăță sângele și ajută organismul să elimine excesul de estrogen prin detoxifiere hepatică. Este bine cunoscut pentru conținutul său de fitoestrogen care ajută la echilibrarea estrogenului natural al organismului și la reglarea ciclului menstrual. Se știe că doi fitoestrogeni daidzein și genistein au calități antitumorale. Trifoiul roșu are calități antispastice și sedative, calmând uterul.

Tratamentul pe bază de plante funcționează mai bine atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă și evitarea estrogenilor din mediu. Dacă decideți să încercați un tratament natural cu fibrom, cel mai bine este să vedeți un medic specialist în plante care să vă combine remediile pe bază de plante în funcție de simptome.

Ți a fost de ajutor acest articol?