Simptome

Cele mai frecvente simptome ale cancerului de stomac includ:

  • dificultate la înghițire (disfagie)
  • pierdere în greutate
  • indigestie (dispepsie) care nu dispare
  • senzație de plin după ce ai mâncat cantități mici
  • senzație sau rău
  • oboseala din cauza globulelor rosii scazute (anemie)

Simptomele cancerului de stomac timpuriu pot fi similare cu simptomele altor afecțiuni, cum ar fi ulcerele de stomac.

Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă aveți o pierdere inexplicabilă în greutate sau aveți simptome care sunt neobișnuite pentru dvs. sau care nu vor dispărea. Este puțin probabil ca simptomele dvs. să fie cancer, dar este important să le verificați de către un medic.

Dificultăți la înghițire (disfagie)

S-ar putea să simțiți durere sau senzație de arsură când înghițiți sau mâncarea vă poate lipi în gât sau în piept.

Acest lucru poate fi cauzat de alte afecțiuni, dar este important să verificați acest simptom de către medicul dumneavoastră.

Pierdere în greutate

Aceasta este pierderea în greutate atunci când nu încercați să slăbiți. Rareori, slăbirea extremă poate fi un semn al unui cancer avansat.

Durere

Este posibil să aveți dureri în abdomen (partea superioară a abdomenului) sau în spatele sternului (sternul).

Indigestie (dispepsie) care nu dispare și râpe

Puteți obține indigestie atunci când acidul din stomac revine (refluxuri) în conducta alimentară (esofag). Sau îl puteți obține dacă aveți vreo iritație în stomac. Acest lucru se întâmplă adesea după mâncare (arsuri la stomac).

Amintiți-vă, indigestia este frecventă și nu este de obicei cauzată de cancer. Indigestia și arsurile la stomac pot fi foarte dureroase, chiar dacă nimic nu este grav în neregulă. Consultați-vă medicul dacă ați avut arsuri la stomac în majoritatea zilelor timp de 3 săptămâni sau mai mult.

Simțindu-vă plin după ce mâncați cantități mici

Acesta este adesea un simptom timpuriu și poate provoca pierderea în greutate.

Senzație și rău

Cancerul de stomac poate provoca blocarea stomacului. Acest lucru împiedică alimentele să treacă prin simptomul digestiv, ceea ce vă poate face să vă simțiți sau să vă simțiți rău.

Rar, în sânge există sânge. Este posibil să nu puteți vedea sânge dacă este vorba de cantități mici. Sângele ar putea fi roșu aprins, ceea ce înseamnă că sângerează proaspăt. Sau poate arăta maro închis, ca zațul de cafea uzat, dacă sângele a fost în stomac de ceva timp.

Sângerare

Cancerul de stomac precoce și avansat poate sângera în stomac. În timp, acest lucru reduce numărul de celule roșii din sânge (anemie).

Senzație de oboseală și respirație

Acest lucru se poate datora faptului că aveți un număr redus de celule roșii din sânge (anemie).

Scaun întunecat (sânge în scaun)

Scaunul poate fi mai întunecat – aproape negru – dacă stomacul vă sângerează. Scaunul dvs. poate fi, de asemenea, mai întunecat dacă luați comprimate de fier.