Blocarea alimentarii cu sange a cancerului

Tratamentul pentru blocarea alimentarii cu sange a cancerului se numeste embolizare arteriala. Este posibil sa aveti acest lucru daca nu sunteti suficient de bine pentru a fi operat pentru a va indeparta partial sau tot rinichiul.

Explicatie tratament

Uneori, un medic va poate bloca alimentarea cu sange a cancerului (embolizare arteriala). Sangele dvs. transporta oxigenul si substantele nutritive catre cancer, astfel incat intreruperea alimentarii poate reduce cancerul.

Este o operatie minora efectuata in departamentul de radiografie (radiologie). Ramai in spital cel putin peste noapte.

Cine urmeaza acest tratament

S-ar putea sa aveti acest tratament daca aveti un cancer renal in stadiu incipient, dar nu sunteti suficient de bine pentru o interventie chirurgicala pentru a indeparta partial sau intregul rinichi.

Acest tratament nu este un remediu, deoarece medicii nu au eliminat cancerul. Exista inca sanse ca celulele canceroase sa se raspandeasca in alte parti ale corpului in viitor.

Procedura

Luati un medicament care sa va adoarma.

Medicul pune anestezic local pe piele in partea superioara a piciorului (inghinala). Apoi pun un tub subtire de plastic (cateter) intr-un vas de sange din zona inghinala.

Medicul deplaseaza cateterul in sus pana ajunge la artera care transporta sangele la rinichi. Folosesc imagini cu raze X ca ghid.

Apoi medicul injecteaza o substanta speciala prin cateter in artera. Aceasta blocheaza alimentarea cu sange a rinichilor.

Apoi indeparteaza cateterul. Medicul iti pune un pansament strans pe locul mic al plagii de pe inghina. Te intorci in sectie sa te odihnesti.

Dupa operatie

Va trebui sa va odihniti cel putin 4 ore. Este posibil sa aveti o durere pentru o zi sau doua. Medicul sau asistenta va vor administra analgezice.

Este posibil sa aveti, de asemenea, efecte secundare cauzate de descompunerea celulelor canceroase la rinichi. Pot elibera toxine care pot provoca o temperatura ridicata (febra), transpiratii, slabiciune si lipsa de energie pentru cateva zile. Puteti lua paracetamol la fiecare 6 ore pana cand efectele secundare se amelioreaza.