Biopsie renala

Medicul dumneavoastra poate lua o mica bucata de tesut din tumoare daca alte teste nu sunt in masura sa spuna daca este cancer. Aceasta proba de tesut este o biopsie.

S-ar putea sa vi se faca o biopsie daca aveti cancer la rinichi care s-a raspandit si inainte de tratamentul dumneavoastra.

Procedura

Medicul dumneavoastra foloseste un aparat cu ultrasunete sau un scaner CT pentru a il  ajuta sa vada exact unde este tumora.

Va intindeti pe fata pe o canapea sau un pat pentru a face biopsia. Medicul curata pielea peste rinichi cu antiseptic. Acestia injecteaza anestezic local in zona pentru a-l amorti. Acest lucru poate sa va usture putin la inceput.

Un ac gol trece prin piele si muschi in tesutul renal. Ei iau un mic esantion. S-ar putea sa simtiti o presiune in acest moment.

Trebuie sa va tineti respiratia timp de 5 pana la 10 secunde in timp ce acul este impins inauntru si in afara. Acest lucru se datoreaza faptului ca rinichii se misca usor atunci cand inspirati si expirati. Medicul dumneavoastra va spune exact cand sa va tineti respiratia.

Dupa biopsie

Dupa biopsie, trebuie sa va intindeti pe un pat cateva ore, pentru a va asigura ca nu aveti sangerari. S-ar putea sa doriti sa luati o carte sau un dispozitiv electronic pentru divertisment.

Este posibil sa trebuiasca sa stati in spital peste noapte. Daca aveti biopsia dimineata devreme, este posibil sa puteti merge acasa mai tarziu in aceeasi zi.

Zona de biopsie poate fi dureroasa si incomoda pentru o vreme. Asistenta dumneavoastra va va administra analgezice usoare.