Biopsie ganglionară

O biopsie a ganglionilor limfatici este atunci când medicul dumneavoastră îndepărtează total sau parțial un ganglion limfatic. Ei trimit proba la laborator pentru a fi privită la microscop. Este o procedură simplă. Aveți un anestezic local sau general, în funcție de locul în care se află ganglionul limfatic.

 

Există multe motive diferite pentru care ați putea avea un ganglion limfatic inflamat, cum ar fi o infecție. O biopsie a ganglionilor limfatici este singura modalitate de a afla cu siguranță de ce un ganglion limfatic este umflat.

Pregătirea pentru biopsie

Verificați scrisoarea de întâlnire pentru a vă pregăti pentru biopsie. Veți semna un formular de consimțământ înainte de a efectua testul. Acesta este un moment bun pentru a pune întrebări medicului.

Dacă luați în mod normal medicamente pentru a vă subția sângele, medicul dumneavoastră vă poate cere să le opriți înainte de biopsie.

Anestezic local

De obicei, puteți mânca și bea în mod normal înainte de biopsie dacă aveți un anestezic local.

De obicei aveți un anestezic local pentru ganglionii limfatici umflați aproape de suprafața corpului, care sunt ușor de atins. Medicul dumneavoastră vă face o injecție pentru a amorți zona din jurul ganglionului limfatic.

Anestezic general

De obicei, nu puteți mânca aproximativ 6 ore înainte de a vă face un anestezic general. Este posibil să beți apă cu până la 2 ore înainte de operație.

De obicei aveți un anestezic general pentru ganglionii limfatici care sunt mai adânci în corpul dumneavoastră. Aceasta înseamnă că sunteți adormit pentru procedură.

În timpul biopsiei

De obicei aveți biopsia ganglionară în unitatea de chirurgie de zi sau în departamentul de imagistică (radiologie). Procedura poate dura până la o jumătate de oră.

Asistenta ta îți dă o rochie de spital pe care să o îmbraci. Medicul dumneavoastră curăță pielea de deasupra ganglionului limfatic umflat. Fac o mică tăietură în piele și îndepărtează total sau parțial ganglionul limfatic. Ei trimit acest lucru la laborator unde un medic specialist (patolog) se uită la microscop.

Medicul dumneavoastră închide tăietura cu câteva cusături. De obicei, îl acoperă cu un pansament mic.

Biopsia acului de bază

Medicul dumneavoastră poate folosi un ac special pentru a îndepărta o probă de țesut dintr-un ganglion limfatic umflat în loc să îndepărteze totul.

CT și biopsie ghidată cu ultrasunete

S-ar putea să vi se facă un CT sau o ecografie înainte ca medicul dumneavoastră să facă biopsia. Acest lucru este de obicei pentru ganglioni limfatici anormali care nu sunt aproape de suprafața pielii. Scanarea îl ajută pe medicul dumneavoastră să ghideze acul în locul potrivit pentru a face biopsia.

După biopsie

Asistenta dumneavoastră va verifica pansamentul pentru a căuta semne de sângerare. Dacă pansamentul pare curat, este puțin probabil să-l scoată pentru a se uita la locul biopsiei. De asemenea, vă verifică:

  • tensiune arteriala
  • nivelul pulsului și al oxigenului
  • temperatura

Majoritatea oamenilor pleacă acasă în aceeași zi cu biopsia. De obicei, puteți merge acasă la scurt timp după aceea dacă ați avut un anestezic local.

Este nevoie de câteva ore pentru a vă recupera după un anestezic general. În mod normal, puteți începe să beți imediat ce sunteți treaz și să mâncați odată ce vă este foame și nu vă simțiți rău. Ai nevoie de cineva care să te ducă acasă și să rămână cu tine în primele 24 de ore.

Asistenta dumneavoastră vă va spune cum să vă îngrijiți rana în următoarele zile. Trebuie să vă întoarceți la spital sau la o intervenție chirurgicală de familie, aproximativ 7-10 zile mai târziu, pentru a vă scoate cusăturile. Zona din jurul plăgii poate fi umflată, învinețită și fragedă pentru câteva zile.