Alte tratamente pentru cancerul penian

Principalele tratamente pentru cancerul penian includ chirurgia, radioterapia si chimioterapia.

Medicul dumneavoastra va poate recomanda tratamentul cu lasere, creme sau crioterapie (inghetare) pentru cancerul penisului foarte timpuriu sau carcinom in situ (CSI).

Tratamentul cu laser

Tratamentul cu laser este cel mai frecvent tratament pentru carcinom in situ.

Chirurgul dvs. foloseste un fascicul puternic de lumina care actioneaza ca un cutit. Indeparteaza celulele canceroase, dar nu intra prea adanc in tesut. Aveti un anestezic general si veti fi adormit pentru intreaga operatie.

Crema de chimioterapie

Crema de chimioterapie distruge doar celulele canceroase din zona pielii tratate. Medicii il folosesc pentru CSI sau pentru un cancer mic in stadiu incipient la nivelul preputului sau la capatul penisului. Se numeste chimioterapie topica.

Medicamentul de chimioterapie din crema este fluorouracil (5FU). Sau ar putea fi o crema numita imiquimod. Imiquimod foloseste sistemul imunitar pentru a combate cancerul.

Puneti crema pe zona canceroasa, in fiecare zi timp de cateva saptamani. Crema ucide doar celulele canceroase din straturile superioare ale pielii. Nu trateaza cancerele mai profunde.

Efecte secundare

Pielea dumneavoastra poate deveni dureroasa, rosie si inflamata atunci cand utilizati crema de chimioterapie. Spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca se intampla acest lucru. Va pot oferi alte creme si analgezice pentru a va ajuta. Aceste reactii adverse trebuie sa dispara in cateva saptamani dupa intreruperea tratamentului.

Crioterapia

Crioterapia foloseste azot lichid pentru a ingheta si distruge celulele canceroase. Trateaza carcinomul in situ.

Medicul dumneavoastra pune o sonda pe zona pentru a ingheta celulele. Dupa crioterapie, pielea dvs. formeaza de obicei un blister si poate forma o crusta sau crusta. Crustele cad de obicei dupa cateva saptamani. Odata ce pielea s-a vindecat, ar putea avea o culoare mai palida.

Puteti face crioterapie sub un anestezic local. Dar uneori poate dura mai mult de o ora. Asadar, s-ar putea sa aveti fie un sedativ, fie un anestezic general.